1…2…kör!!!

Här hemma på gården har vi de senaste åren haft en tränare från Holland som kommit regelbundet och drillat kuskar från lätt till svår nivå. Jag gillar hans engagemang i varje ekipage utifrån deras nivå. Varje gång så har jag fått suget att börja köra igen. Men så åker han hem och suget går över

Vi har haft ännu en tränare här kontinuerligt under ännu fler år. Också en tränare jag gillar för sitt lugna sätt och bra förklaringar. Hon är mån om att både häst och kusk ska känna sig trygga med uppgiften. Det har pågått allt från inkörningar, kom i gång och vidareutveckling till elitträning mitt framför näsan på mig kan man väl säga. När jag under något år även körde Monzan så var jag med, men sen var det stopp.

Men så för någon vecka sedan så slant min tunga i ett samtal. Och plötsligt sattes bollen i rullning! Jag har alltid en plan i bakhuvudet för varje träningspass av hästarna, och det finns en röd tråd att följa. Men nu var jag tvungen att strukturera upp en mer detaljerad plan. Ni vet – om man inte har ett mål spelar det ingen roll vilken väg man går. Nu har jag ett mål. Ett konkret mål som genast fick delas in i små delmål.

Helt klart jobbar jag som bäst med konkreta mål inom en ungefärlig tidsram. Jag blir mer fokuserad och ja, i brist på andra ord; målmedveten 😁

Nu råkade det bara falla sig som så att vi fick braka av flera små delmål under endast 14 dagar 😏. Det var kanske inte riktigt meningen, men tydligen vad som krävdes för att jag skulle få tummen ur och ta tag i något jag varit sugen på länge. Nu var tydligen tiden inne 😁

Dag 2. Test av tömkörning med skygglappar ✔
Dag 4. Vi provar fullutrustat och dra i draglinor och baksele. ✔

Vi ägnade några dagar åt det mest elementära så som start, stopp och sväng. Att följa yttertöm och lite annat nödvändigt. Jag kan inte påstå att vi är i mål där, det finns massor att fila på men i stora drag förstår han vad han ska göra.

Dag 13. Första gången i vagn. ✔

Som travhäst är uppgiften ganska enkel. Man drar en relativt lätt vagn, oftast rakt fram (eller stora svängar) och där målet är att springa fort. Utrustningen är således anpassad för det. Nu ska Grodan lära om till sportkörning. Selen är annorlunda. Draglinor och baksele är helt nytt för honom. Vagnen är betydligt tyngre (*läs precis allting är tyngre) och skramlar mera. Det blir per automatik ett annat sätt att dra vagnen på. Dessutom är momenten indelade i dressyr, precision och maraton. Springa fint, springa fort, vara stark och smidig, uthållig och ha ett samspel. Vi har en del att jobba på 😁. Men på 2 veckor har vi gått från 0 till de första trevande travstegen i vagn.

Dag 14. Vi provar att trava lite utan att gå upp i varv ✔

Dag 14 var förövrigt idag så i morgon smälter vi helgen och gör något soft.

Grodan är en klok kille men känslig och med mycket nerv. Det är bara att vänta ut honom utan press tills han är bekväm i det nya. Vi skyndar långsamt 👍

Målet 2021 är att starta en fullständig LB clear round.. Kanske har jag tagit mig vatten över huvudet, eller kanske inte. Det vet vi först om ett år! Men jag har ett bra team runt mig och själv är jag rätt envis så….

… nu kööör vi 😁😁😁

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: