Greyzone

Anders och jag har tittat på flera hästar under hösten och vi fastnade för den här 2 åriga killen från Danmark. När vi träffade honom och hans ägare Joakim Elving och Lasse Lind på Rommetravet hade han bara varit i Sverige ca 3 veckor. Stort Tack till er att vi fick köpa Greyzone.

Nu har Greyzone varit hos oss på Stall Stenbacken en månad och har hunnit landa lite i sitt nya liv. Vi har tagit det medvetet lugnt och första tiden bara låtit honom komma in i våra dagliga rutiner.

Som vanligt blir det många bilder och självklart på hur han såg ut första dagen när han kom till oss, vi tar nya bilder med jämna mellanrum för att se hans utveckling.

Säkerheten är viktig, så när vi började ta promenader runt om i byn fick Demo och Anna vara med som sällskap och Anders fick gå med linan. Sen övergick vi till att ha Tenzing och Anders som sällskap, Anna och Carolina har hjälpt oss med linan. Vi utökade sträckan så han fick titta på allt som finns efter vägen där vi ska köra, som tex får, höns, kor och allt annat som en häst kan reagera på.

Han har hela tiden varit lugn och harmonisk. Bara nyfiken, ingen oro eller skygghet, han är en jättefin och trevlig individ att jobba med.

Greyzone har fått träffa veterinären för en första tandkontroll och även hovslagaren och det gick bra. Kjell har känt lite på honom även om det inte finns några spänningar än, utan mest för att få en uppfattning om hur han är i kroppen just nu.

Vi har nu haft vagn på honom några gånger och det har inte varit några som helst problem, det märks att han haft det riktigt bra på inkörningen hos Kaj Jensen på Hovhedegård – Hästcenter i Danmark.

Vi har introducerat honom för bommar och Sussi kom hit i veckan och vi gjorde en första plan för Greyzone. Jättespännande och roligt  =)

Nu är smekmånaden över och allvaret börjar med mer regelbunden träning osv. Vi är anmälda till ett projekt som heter (Till Start) Svensk Travsport ordnar det i hela landet. Gävletravet har sin första träff den 25 oktober och det ser vi framemot. Vi kommer att delta med Både Tenzing och Greyzone.

För övrigt så hälsar Tenzing och Demo att allt är bra och det är roligt med en ny kompis i stallet

Ha det bra 

Önskar Stall Stenbacken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: