Nya tider…

Lite mer än halva 2020 har redan passerat. Nu först har jag landat i att jag inte kommer att rida och tävla som förr. Jag har vetat att det är så länge, men ändå någonstans så ville inte hjärnan släppa tron på att jag kommer igen.

Nu har jag haft min lilla sorgeprocedur, släppt det och gått vidare. Och när det slutade hänga över axeln på mig blev allt så mycket lättare. När man slutar sura över det man inte kan och istället är glad för det man kan så blir allting faktiskt mycket roligare 😊.

Jag har faktiskt börjat rida igen. Nu är det väldigt basic och korta stunder, men det beror till största del på att Grodan håller på att ridas in. Hittills väldigt smärtfritt för mig 😁.

Vi har också tränat för Sussi. Filmen avslöjar Grodans svårigheter. Från det här kan det bara bli bättre, och filmen är från 6e gången han hade mig på ryggen.

Eddie har kommit så långt i sin rehab att han är jämnare över sin bakdel än t.o.m innan skadan. Nu har vi kommit igång mer med tömkörningen och jobbar på att bli lite kvickare i fotarbetet.

I övrigt gör vi mest vad som faller oss in. Vad jag känner att jag orkar med för dagen. Vad man än gör kan man smyga in en liten övning i så det inte ens känns som att man tränar, men hästarna får jobba ändå. Och som vanligt jobbar vi mycket med kommunikation och samspel. Hur lite behöver jag göra för att hästen ska förstå och vilja samarbeta. Det har alltid varit viktigt men nu har det blivit ännu viktigare. Förutom det så tränar vi även in lite saker som kan ses som extra utrustning. Kul grejer att kunna bara för att det är just…kul 😁.

Vi har i dagsläget inga planer på att åka någonstans. Men att ha en lättlastad häst är viktigt för mig. Då kan man ju tycka att det är märkligt att Eddie aldrig åkt transport. Inte ens varit inne i en. Jag får helt enkelt ställa mig i skämshörnet och erkänna att jag inte ens tänkt på det 😳. Efter vårat första försök får jag konstatera att det inte är några problem att gå in, det är lite svårare att få han gå ut. Men vi är inte där jag vill att vi ska vara innan jag stänger och åker. Det betyder inte att det inte går att stänga och åka. Det gör det. Men inte så som jag vill att det ska vara. Och eftersom vi inte ska någonstans så kan vi träna på det oxå 😊

Vi har även anmält oss till en liten utmaning i #våghalsarpådistans 👍😁

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: