Går det att bli en bättre ryttare digitalt?

År 2020 är ett år som kommer att gå till världshistorien och vi som lever nu, du och jag, är en del av den. Det jag främst syftar på är det världsläge vi har när det gäller Corona Covid 19 pandamin. Men du och jag, skapar historia varje dag, nämligen våra egen.

Vi som då håller på med hästar påverkar även deras historia och nu hoppas jag att jag skall kunna påverka mina grabbars historia ännu mer, ännu mer positivt så att vi kommer längre i våra mål. Jag har nämligen valt att hoppa på en digital kurs vars syfte är att utveckla mig som ryttare. Går det att bli en bättre ryttare via digitalt stöd?

För ca ett och ett halvt år sedan valde jag att köpa en ny sadel till Virre, en ErgoX och kom i samma veva i kontakt med VBR ( vertikal balanserad ridning) tanken gällande ridning. Jag började med några grundstenar i deras koncept då och efter en tid såg jag en positiv effekt och valde att fortsätta med det. Jag har nu valt att påbörja en digital kurs i samma koncept och hoppas att det skall ge mig minst lika mycket.

JV Witorio har utvecklas. Kan ryttaren göra detsamma?

Ni som har följt mina inlägg vet att jag tidigare har skrivit om vikten att även träna dig själv som ryttare och se dina egna styrkor och svagheter. Även du och jag har en starkare sida, en sida som är lättare att koordinera, en sida som är mer stabil, en som är mer stel och så vidare. Dessa styrkor och svagheter påverkar inte enbart dig själv när du rider utan även din häst. Dina svagheter och styrkor behöver inte alltid ha en negativ inverkan på din häst men om du inte har koll på dem så kan de däremot få stora konsekvenser.

Man kan ju fråga sig varför jag väljer en digital kurs och inte en ”live”? För mig handlar det främst om tid men även plats. Dessa kurser hålla främst i södra Sverige och då blir det en lång resa. Sen när det gäller tid är det inte så enkelt att åka bort när man har två hästar själv. Att då få möjligheten att gå denna kurs digitalt var för mig en perfekt lösning. Då kan jag få utveckling för mig, mina hästar på hemma plan och när jag har tid.

Går det då att bli en bättre ryttare via en digital kurs med digitalt stöd? Jag hoppas och tror det och fortsätter du att följa mig och mina hästar så kan du själv få bedöma. Fortsätt att följ mig, JV Witorio och Megalo på vår resa, ingenting är omöjligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: