Träningsplan

 

När man har satt sina mål måste man också göra en träningsplan. Vad jag behöver träna på för att uppnå mina mål. Om man inte har en träningsplan blir det svårt att uppnå sina mål. Det som är bra att tänka på när man gör ett träningsprogram är hur många dagar ska jag arbeta min häst? Behöver min häst en vilodag eller återhämtning? Och vad behöver vi träna på?

Om du tränar hästen för mycket eller för hårt blir träningen mer nerbrytande istället för uppbyggande. Om du tränar hästen för lite blir det istället svårt för att komma framåt i träningen och utvecklingen. Om man tex tränar hästen hårt nån gång i veckan och låter den stå resten blir den väldigt snabbt stel.

Ett bra träningsprogram ska innehålla styrka, koordination, kondition.

Veckoschema för Sonja

Dag 1: Fredrik träning

Dag 2: långtur i skogen (lösgörande) ca 90 min. 30 min trav, 20 min galopp, 40 min skritt uppdelat på hur terrängen ser ut.

Dag 3: Programträning mamma (rakriktning skritt trav och galopp) 60 min

Dag 4: Gå med Sonja 60 min

Dag 5: kondition träning stora ridbanan storvik eller hemma på banan.

Dag 6: Sussiövning, det Sonja behöver för dagen.

Dag 7: Programridning (precision) eller tävling

+ lägga in 100 halter varje dag förutom Fredrik träning.

Det vi behöver träna på

• Hitta takten på tävlingsbanan (inte för snabbt) Detta har vi jobbat mycket på och det har blivit mycket bättre.

 

• Korrekta slutor

• Vara framme för skänkel

• Rakriktning

• Sonja ska lyssna på mig och inte vara före i programmet

• Styrka

• Lösgjord

• Konditionen

• Skrittpiruetter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: