Kämpa på!

Vi har nästan tagit oss igenom hela november. Jag vet inte hur det varit i övriga delar av landet men här har november bara varit grå i olika nyanser, jätteblöt och jättelerig. Jag tror det har regnat varje dag och jag minns inte hur solen ser ut eller när jag såg den sist.

Eddie blev diagnostiserad med en misstänkt bäckenfraktur i början på månaden och mina hästar som normalt går på lösdrift fick ställas på box. Eddie får ett par timmar i utomhuset i sjukruta och då är även Grodis ute fast i större hage. Att även Grodis står på box är för att de båda är lugnast tillsammans. De bor i ett kallstall som nästan kan räknas som uteboxar så gott om friskluft får de.

När jag hörde bäckenfraktur så kände jag att nu är det go’natt. Men, det finns mycket som talar för att han kommer att läka ihop. Jag tänker inte spekulera något om det här men varje litet beslut tas i samråd med veterinär. Vi kan säga att det positiva överväger det negativa så jag klamrar mig fast vid det hoppet med tänder och klor samt utrustar mig med tålamod under tiden vi väntar och inget vet.

Ett återbesök är inplanerat i början av december, där vi egentligen bara kan avgöra om det är bättre eller sämre. På den korta tiden har det iaf inte hunnit läka helt.

De sköter sig över förväntan bra på box än så länge även om båda två är aningens hög explosiva. Eddie har 3 meter från stalldörren till sjukrutan och dom är rätt intressanta 🙈. Väl i sin ruta har han skött sig toppen hittills.

Risken finns att det kan bli lite väl spännande när han ska börja röra på sig under kontrollerade former. Men än tar vi en dag i taget.

Grodis som var redo att börja träna försöker jag röra på varannan dag, men så mycket träning har det inte varit.

Det vi faktiskt ägnat oss åt att träna på är ett gott uppförande. Även fast de står större delen av dygnet på box kan man inte uppföra sig hursomhelst när man kliver utanför den. Mina regler ska följas ändå, annars blir det farligt för oss alla. Så vi finlirar med uppförande. Jag använder mig av både positiv och negativ förstärkning- det ena utesluter inte det andra. Jag vill ha hästar som lyssnar på mig oavsett vad som händer runt omkring. Men jag måste också vara öppen och lyhörd för vad dom säger till mig så vi kan samarbeta. Och jag är väldigt frikostig med beröm då de gör rätt.

Jag räknar med att Grodis kan komma igång lite mer enligt plan i mitten av december. Det var lite av min plan från början även fast det inte var meningen att de skulle stå uppstallade.

Med Eddie räknar jag inte med någonting ännu. Men jag hoppas verkligen att vi får fortsätta tillsammans!

Kommentarer är stängda.

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: