Tålamod!

Sedan i maj då Grodis kom in i mitt liv startade vi upp med att få ordning på hans kropp.

Träningsmässigt har vi inte gjort mycket utan största fokuset har legat på att få ordning på hans hovar. Nu har vi kommit en bra bit på väg och några ”problem” har på så vis löst sig själva.

Sen fick vi en skada på ögat som ledde till att vi börjar få ordning på hans mun. Öga och mun har i detta fall inget samband mer än att det passade bra att fixa det ena pga det andra 😊.

Hästar på tillnyktring efter sedering och tandkontroll 👍

Nu… först efter nästan 5 månader är Grodis redo att börja träna mer på riktigt. Men…. (tänk att det alltid finns ett men)…

Det är en del oklarheter om hans hals. Jag har inte hela hans historia och kommer heller aldrig få den, så jag får gå på känsla och den information hästen själv ger mig. Nu köptes han igentligen bara som sällskap och som sådant är han fantastisk. Men han gillar att göra något, nu gäller det bara att klura ut vad han gillar och vad han klarar av.

Jag är ändå glad att jag gett honom tiden, för nu är de kroppsliga förutsättningarna bättre. Nu är det dags att även få med det mentala och på så vis kunna jobba med en avspänd häst som kan ta till sig träningen.

Det kommer ta tid – Och han kommer få varenda minut som han behöver.

Nu är det dags för Grodan att börja i skolan 😁

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: