Lite om min och Doris resa

Jag och Doris har hållit ihop i 1,5år och vi har haft riktigt roligt efter vägen. 

Doris är född 2011 och är efter Bravour – Calido Ass – Alasca, Doris är en häst med en enorm personlighet och man har aldrig tråkigt. Bara namnet Doris säger ju en hel del, och ja ni som undrar: hon är döpt efter Doris i Hitta Nemo. Ibland så påminner hon om henne också. 

Doris är en körhäst och är inte inriden så vårat långsiktiga mål är att först och främst att jag ska lära mig köra häst. Men vårat gemensamma mål är att vi ska vara med på körtävlingarna som hålls hemma på gården. Eftersom Doris inte är inriden har vi tagit massor med lektioner i tömkörning som började för ca ett år sedan. Jag ser mig fortfarande som en nybörjare men ser verkligen en skillnad på hur första lektionen såg ut mot hur vi ser ut idag när vi tränar tillsammans.

Jag själv är en person som har väldigt dåligt självförtroende och säger nästan aldrig att jag är bra på något, förutom när jag är med denna häst. Doris och jag gör alltihop tillsammans, vi är ett team. Bakom tömmarna tar hon fram något i mig som gör att jag känner att jag kan, och vet vad jag sysslar med. Hon har gett mig ett otroligt självförtroende som jag kommer vara evigt tacksam för. Hon är min riktiga läromästare när det kommer till tömkörning. Hon har bland annat lärt mig hur man gör skänkelvikning och öppnor i töm. Vilket jag aldrig för ett år sedan skulle kunna tro att jag någonsin skulle lyckas med. Men nu står vi här idag, och allt det jag kan i tömkörning, det har jag Doris att tacka för. Men även Thomas som låter mig ha henne som min egna häst. Thomas är även han som äger gården tillsammans med Anne-lie som jag har min egna häst uppstallad hos. När jag gör fel eller visar fel signal, vilket händer rätt ofta så är hon väldigt förlåtande. Oftast ska jag alltid krångla till det och göra det svårare än vad det egentligen är. Samtidigt som hon utmanar mig på olika vis. Jag är otroligt tacksam att jag har fått lära känna henne och på köpet fått en riktigt underbar kompis.

Doris och jag började träna för Sussi Widner i janurari i år, och vi har kommit en bra bit på vägen. Nu har vi trappat upp ”kraven” lite och satt mer press på både henne och mig. Fullt fokus på varje träningspass, och när vi tränar så har vi våran Dorisbubbla.

Doris och jag jobbar mot en liksidig och hållbar häst. Just nu är vårat mål att banta bort sommarmagen hon har samtidigt som vi jobbar mot att sträcka Doris högersida och även stärka den. Även att ryggen ska få mera muskler så hon bär upp sig bättre. En utav mina favoritövningar är bland annat labyrinten. När jag har fantasibrist, vilket händer emellanåt brukar jag alltid lägga fram den. Man kan cirkulera i den på flera olika vis, vilket både jag och Doris tycker om. 
Blomman och solfjädern är också några utav mina favoriter när vi tränar. 

Nu under hösten fortsätter vi våran resa mot våra mål. Vi kommer fortsätta träna och höja kraven i träningen. Vi kommer även att fortsätta med våra tömkörningslektioner som inom en framtid kommer övergå till körlektioner. 

/Malin och Doris 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: