Så här började det

Jakobsbergs Ridskola blev min första kontakt med hästar så när jag var 9 år hade min kära mor anmält mig till ridskolan.

Mina föräldrar hade ingen hästvana, men jag hade fått en ridhjälm av min farmor, den hade tillhört min pappas syster. Här började min dröm att bli en ryttarinna. När jag var 7 år sa jag bestämt, när jag blir stor ska jag bli ridlärare.

Min första ridlektion blev ingen bra start då jag blev tilldelade en ponny som visste vem som bestämde, och det var inte jag.

Till min stora lycka blev jag tillfrågad om jag ville bli tredje skötare på finaste Freyja fra Sydravattni (då hette det islandsponny) denna underbara ponny finns fortfarande i mitt hjärta. Jag lärde mig ansvar att sköta om denna ponny först en dag / vecka för att sedan bli andra skötare.

När jag fyllde 13 år började jag rida på stora hästar, men fortsatte sköta Freyja. Det var under denna tid mitt stora häst intresse växte fram.

När jag blev 14 år kom denna häftiga Lipizzaner valack in i mitt liv. Från ponny skötare till att börja rida Conversano Szilvardsvarad ”Pincho” var för mig ett stort steg, han var från början privatägd och jag red honom flera dagar / vecka. Det var nästan som att ha en egen häst. Han blev senare såld till Järfälla Ridcenter som lektions häst.

1979 var det dags att gå gymnasiet (inget som lockade). Då fick jag erbjudandet att jobba på nystartade Järfälla Ridcenter. Tjänsten innebar stalltjänst och ponny lektioner.

Här började min yrkeskarriär som ponny instruktör och stallskötare. Jag gick gruppledarkurs, ungdomsledarkurser på Strömsholm. PRIK 1 & 2 i Vetlanda och Strömsholm. Rik 0 och Valla Folkhögskola, var de utbildningar jag gick under mina fem Järfälla år.

Klarade ridprovet för RIK 1 men hann inte gå den förrän jag slutade.

Järfälla Ridcenter var med sin ägare EG Haking en fantastisk ridskola att jobba på, med mycket ny tänk, och en bra pedagogik.

Vi som jobbade på ridskolan fick bra träning av Haking i hoppning och min stora förebild i dressyr Patrik Rydén.

Efter 5 år såldes ridskolan och jag valde efter att jobbat 6 månader med nya ägare, att detta var inte mitt sätta att jobbade så jag slutade då.

Mellan 1979 till 1984 jobbade jag på JRC och fick en gedigen utbildning i stallskötsel och instruktörs kunskap.

Sist men inte minst så hade jag härliga stall tjejer och instruktörer som jobbade med mig, Renée, Nina, Tina och alla ni andra som gjorde min första tid som ponnyinstruktör lärorik och oj vad roligt vi har haft.

5 lärorika och uppfostrande år med hubertusjakter, km hopp och dressyr, uteritter, hopp och dressyr specialer, lagledare ponny cup, ponnyallsvenskan, sommar ridläger, hökörning och galna inkörningar av hästar. Frukost i stallet på julafton och slädtur till julottan.

Tack EG Haking för att jag fick jobba dessa år på JRC och det var denna tid som la min grund till den jag är idag.

Tränare och Inspiratör för Uppbyggande Träning

Jag har jobbat 15 år på ridskola och haft det egna företaget SW Häst & Rid i 15 år, så i höst firar jag 30 år som ponnyinstruktör, ridskolechef och tränare/ inspiratör.

Nästa inlägg 10 år som ridskolechef hos Storbyns Ryttare…………

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: