Var ett team även när det går fel

Jag jobbar väldigt mycket inom ett team. Det är det viktigaste jag har, går det bra eller dåligt med en tävling eller träning behöver man oavsett ett team att hålla sig till. Teamet ska vara personer eller saker som får dig glad, som tror på dig och din häst och som vill jobba och utvecklas tillsammans med dig och din häst.

Jag har haft många olika ponnyer och hästar som man ibland bara känner att ”det här går inte”. Men med rätt team runt mig har jag hittat lösningar för att klara av det. Om man tränar eller tävlar och känner att allt är så himla bra vill man ha någon där som kan se och känna samma känsla fast man står bredvid. Lika så om det går dåligt. Om du ridit en träning eller en tävlings runda och känner att det bara är katastrof. Det är självklar okej, det har jag gjort många gånger också, men då är det extra viktigt att hitta teamet runt dig som kan hjälpa till att glömma och bli ännu bättre nästa gång. Hitta saker som du kan göra istället för att vara arg på din häst eller på dem personer runt omkring dig. Saker jag brukar göra om det går dåligt är att.

• lyssna på musik som får mig glad.

• umgås med vänner som höjer mig inte drar ner mig (viktigt)

• Skjuta med en fotboll.

Den andra punken är så viktigt. Jag har lär mig idag att alla vänner jag har inte är bra för just teamet. Vissa är med och vissa får stanna utanför. Det måste man själv lära sig.

Och ett till tips när det går dåligt kan vara att om du har en film, kolla på den en gång. Sen kan du låta någon annan i teamet kolla om den några gånger för att se vad som blev fel och därefter hjälpa dig till nästa gång. Det är viktigt att inte reta upp sig och klanka ner på sig själv över att sitta och kolla om filmen om och om igen.

Och ett tips när det går bra är att spara filmen, kolla om den gång på gång och var verkligen glad och stolt över dig själv. Det kommer hjälpa att vilja utvecklas ännu mer tillsammans med din häst.

Det går fel för alla någon gång. Då kan jag tipsa om ett favorit ord. ”Hakuna matata” = ingen fara.

~Var inte rädd för att ta hjälp av ditt team, man är inte dålig för det~

För dig som vill komma långt. Hitta rätt saker och rätt personer som vill och tror på dig. Ett starkt team är ett vinnande koncept det vet jag.

Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: