Nystart

För ca 1,5 år sedan började Zigge få problem med sitt högra öga. Det blev rött och svullnade igen och han kunde inte öppna ögat. Han fick då behandling med ögondroppar och blev för tillfället mycket bättre.

I agusti 2018 kom vi ut i stallet en tidig morgon för att åka och tävla och Zigges öga såg likadant ut som förra gången. Dethär kommer väldigt snabbt och vi såg inget dagen innan, utan det går bara några få timmar när ögat svalnar upp. Dessutom syns det på hela Zigge hur ont det gör, vilket få mig att må väldigt dåligt. Nu bestämde vi oss för att åka till en ögon specialist på Ulltuna.

På Ulltuna bestämdes det att Zigge skulle få en behandling som är helt ny i Sverige – det innebär att man tar in med en lång nål i ögat för att ge en injektion. Och detta måste då upprepas 1 gång per år för att ögonsjukdomen inte ska komma tillbaka. Zigge svarade väldigt bra på behandlingen.

Men så i mitten av maj i år kom sjukdomen tillbaka. På kvällen när vi tog in honom var ögat igensvullet, men den här gången var ögat även alldeles grått. Vi ringde direkt till Ulltuna och fick en akuttid och åkte ner med Zigge.

När man nu kollade ögat såg man ett sår på hornhinnan och han skulle få behandling för det. Efter två dagar ringer veterinären från Ulltuna och säger att Zigge har svarat bra på behandlingen och att vi ska få hämta hem honom dagen efter.

Dagen efter då vi skulle åka (hade kopplat transport och allt) ringer veterinären igen och säger att Zigge är mycket sämre och nu bestäms de att hans öga ska tas bort. Han opererades dagen efter och tre dagar senare fick vi hämta hem honom.

Jag var väldigt otrolig för hur han skulle bete sig om han gick som vanligt eller om han skulle reagera över att han saknade sitt högeröga. Men vi fick hem en glad och pigg häst som faktist betedde sig som förut.

Det här har varit en otroligt jobbig tid gör mig då jag har lever i hopp och förtvivlan att se Zigge ha så ont har varit det värsta men även ovissheten om framtiden har varit tuff du vi inte visste om Zigge skulle ens klara av det här.

Jag har i alla fall en glad och pigg häst som jag nu idag rider mycket dressyrarbete på som vi nu kommer satsa mycket på nu i höst och vinter. Sedan får framtiden visa hur det går med hoppningen. / Clara https://www.instagram.com/claraharrtmann/?hl=sv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: