Backa bandet

I det här inlägget tänkte jag skriva lite om hur jag i dagsläget tänker med min träning.

Idag rider jag MSV B:4 men ska snart debutera MSV B:5. Det innebär att jag behöver få till galoppombytena på ett bra sätt. Sonja har alltid haft lätt för galoppombyten men på sistone tycker jag inte att de har varit fullt så bra, så jag har börjat analysera varför. Jag kom fram till att jag måste börja ge bättre signaler till Sonja och jag började även titta på Sonja och såg att hon har tappat lite muskler i sin bakdel. Jag har koncentrerat mig för mycket på specifika saker i ridningen men inser nu att jag måste gå tillbaka till grunden för att stärka hennes bakdel och jag tror också att våra galoppombyten kommer sitta mycket bättre då. Jag tror att fler ryttare än jag begår det här misstaget när man kommer upp lite i klasserna finns det så mycket man behöver träna på så man kanske glömmer grunden och det är ju faktiskt så att sitter inte grunden och styrkan så kan man heller inte utföra mer avancerade rörelser. Så nu har jag lagt in mer bomövningar och tänker mycket på övergångar.

I bomövningarna använder jag mig mycket av övningen blomman och fyrkanten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: