Utrustning !

Alla hästar är olika och det finns en djungel av skydd, selar och utrustning att välja mellan. För att inte nämna skor!  

Kan bara konstatera hur viktigt det är att ha en bra hovslagare,med god erfarenhet och kunskap. En som är uppmärksam på vad din häst behöver, utifrån vilket underlag du tränar ? Hur tränar du? Hur ser skon ut efter en tids träning. Är hästen rak eller sned osv.? Materialet i skon? I travvärlden är det en mängd olika varianter på skor, allt från att tävla barfota till att ha järnskor, sulor och olika vikter mm.  Där lämnar jag ämnet och inser att man aldrig blir fullärd.

Att komma fram till vilken utrusning man behöver är inte alltid så lätt. Hästar beter sig olika beroende på träning, tävling, underlag, fart, om dom har tränings sällskap osv. Man får prova sig fram och se vad som passar bäst.

Vad använder vi på träning?

Vi har en bred brösta när vi kör med speedcar eller tyngre träningsvagn. Huvudlag och öronkappa. Ofta sitter grimmankvar under. Reflexgrimma på vintern. Knäkappor om vi ska köra fort.

Trigger har senskydd och boots fram, för han trampar ofta på sig själv. Gamascher bak. Han har även slaggjord. Vi använder pulsmätare på båda.

Tenzing har arbetsdamasker fram och tunna gummiboots och gamascher bak för att han slår sig på kotbenenet ibland. Vi tejper honom under vissa av skydden. Han får lätt skavsår och det fungerar jättebra.

Nu är det inte bara Petter och Demo som blir riden, utan både Tenzing o Trigger har börjat ridtränas och det går bra. Vi varierar mellan Sussie övningar och skogen =) 

Ha en fortsatt skön sommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: