I have a dream

Jag lever och jobbar med Uppbyggande Träning, och i 30 år har jag arbetat med denna tränings filosofi. Den bygger på målinriktade träning med uppbyggande ridövningar. Att lära ryttare träna rätt styrka med sin häst och en känna en jämn balans, det är mitt mål inom uppbyggandeträning, men hur mycket jag skriver, pratar och lär ut så går det inte utan dig, som en bra temleader till din häst.

Det är du som bestämmer vad som händer i eran träning och allt som rör din häst. Du måste se till att ha häst & träningskunskap men även en magkänsla om vad som är rätt och vad som är fel. Det är så lätt att skylla på en ”skittränare” men det är ju du som måste boka plats och du betalar för tjänsten som du valt.

Hur fungera din häst ?

Hästen är en unik individ, precis som du. Det som passar andra hästar & ryttare kanske inte är det bästa för dig & din häst. Sök kunskap utveckla dig inom olika områden, planera in fortbildningar och lär dig mer.

”Inget är starkare än svagaste länken”

En tränare, hovslagare eller massör kan vara den svaga länken i ditt team. Eller så saknas det någon, en veterinär, sadelutprovare eller bara en hästkunnig person. Även en förebild som du kan se upp till. Men viktigast av allt se till att ha kärlek och respekt till din häst, då får du tillit och en häst som mår bra, ställer upp efter sin förmåga och jobbar tillsammans med dig, inte emot.

Jag har i höst jobbat med hästar i 30 år,  för att jag nummer ett tycker om hästar och nummer två vill sprida kunskap och pedagogiskt lära ryttare/ hästmänniskor det jag kan och har erfarenhet av. Min starka tro och erfarenhet är att det finns inga dumma hästar, bara okunskap och dåliga val hos oss människor som håller på med hästar. Det är mot detta du ska se till att skydda din häst och se till att din häst behandlas med respekt och kunskap av alla som har med den att göra.

I have a dream som tränare, att mitt uppbyggandeträningstänk sprids , då det är ett långsiktigt arbete, där det är du som är hästens tränare, vi andra ger feedback och ny inspiration att träna vidare på det som saknas. Hovslagare, veterinär ser till att hålla hästen frisk och sund och de som jobbar med hästens kropp, jobbar bäst i förebyggande syfte.

”Det är svårt att reparera en feltränad häst, men så mycket enklare och roligare att bygga en Hållbar Häst”.

När jag började med hästar, 7 år gammal, var detta gamla fina budskap något som följt med mig i mitt liv med hästar. Detta budskap från hästen är lika aktuellt i dag.

På min tid hette den Pyttelitens bön.

Hästensbön

Min Hemsida

SWUS Kurs

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: