Återhämtning

Jag tänkte brättat lite om läget just nu med min unghäst Magi. Han har precis som Alicias Bella (se Alicias inlägg) en grundläggande uppbyggnad. Vi red in honom och allt fungerade bra. Men så har jag haft så mycket i skolan så vi beslöt oss för att lämna iväg honom till en bakant till mamma som skulle fortsätta hans utbildning och målet var att han skulle gå 3 årstest. Men så för en vecka sedan visade det sig att Magi var ojämn bak vid longering. Han blev kollad av vår veterinär och som tur var visade sig att det bara var växtvärk. Han har växt nästan 3 cm på en månad och fortsätter att växa. Vi bestämde oss att ta hem honom och släppa honom på bete.

Jag är så glad över att vi har lagt ner en sån bra grund med uppbyggande träning på Magi, han är fin i kroppen, jämt musklad och dessutom en lätthanterad 3 åring.

Men det är mycket viktigt att se på sina hästar då speciellt unghästar kan behöva vila. Den unga hästen behöver vila för att växa i sin kropp och smälta alla de nya intryck den fått under inridning osv. Den äldre hästen kan också behöva få vila ibland då man under den uppbyggandeträningen börjar använda nya muskler och kanske ett annat sätt som att träna hästen.

Det jag vill säga med inlägget är att det är viktigt att tänka på även i den uppbyggande träningen att vila måste ingå och det är något som man måste lära sig att se på hästen när det är lämpligt att lägga in denna vila.

Hur lång vila man väljer att lägga in beror på hur gammal hästen är och i vilken kondition hästen är i.

Jag är i alla fall så nöjd med min Magi, även om 3 års testet blev inställt så är ändå det viktigaste för mig att min häst mår bra och som jag hoppas ska få ett långt och hållbart liv. Nästa mål är 4 årstest nästa år, men bara om Magi är redo för det då.

Min Instagram

https://www.instagram.com/claraharrtmann/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: