Liten börjar bli stor

I det här inlägget tänkte jag berätta om hur jag har tänkt i den uppbyggande träningen med min 3 åring Bella.

Vi köpte Bella när hon var 6 månader från Tyskland.

När hon blev 1 år började vi jobba med att först bara gå och rygga sedan ökade vi på mer och mer.

När hon blev 2 år så hade vi börjat gått över bommar och varit noga med att leda henne i båda varven. Hon fick också testa att gå med både sadel, tömkörningsgjord och träns.

På vintern när hon var två satt jag upp på henne för första gången. Jag kunde skritta och trava på en gång och hon var verkligen så duktig.

Sedan dess har vi ökat på träningen lite successivt och snällare häst är svårt att hitta. Vi rider ut i skogen och tränar på banan och i ridhus. Jag varierar med att rida på bettöst och träns.

Med hjälp av tex fyrkanten, mycket halter och ryggningar så har hon blivit rakriktad och liksidig. Vi hade inte tänkt att rida 3 årstestet men egentligen hade hon klarat det med bravur då hon är helt i fas med vad en treåring ska kunna. Att hon dessutom är så jämnt musklad och så i balans i ridningen tackar jag den uppbyggande träningen för. Jag är så glad att jag har en sådan snäll 3 åring hemma som är så positiv till arbete och vi får satsa på kvalitets till nästa år istället. Nu ska Bella få välförtjänt vila och få gå på bete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: