Upplägg för framridning

I det här inlägget tänkte jag skriva lite om hur mina tävlingsförberedelser ser ut.

Vi har fått ändrat på upplägget flera gånger på Sonja då hon är extremt känslig för ändrade rutiner. Så förut var vi tvungen att rida fram i ung 1 timme innan start medans nu behöver vi bara ca 30 min. Anledningen till är att vi bara rider fram 30 min idag är att vi har hittat ett annat sorts lugn som hon inte hade innan. När jag rider fram brukar jag först arbeta mycket i skritt, göra mycket halter och små 10 meters volter som gör att hon blir loss i sidorna. Detta har hjälp oss framförallt att tex öppnorna blev bättre och att hon blev mjukare och rörligare i kroppen.

I början var det bara viktigast att hitta lugnet i Sonja men nu när hon är lugn försöker jag istället hitta det lilla extra trycket.

Vi rider fram mycket i galopp då jag tycker det är den gångarten Sonja blir mjukast av.

Jag har fått ändrat mig mycket efter Sonja tex när hon är brunstig så får jag ta det lite lugnare och när hon är som vanligt kan man hitta det extra trycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: