Gullsmyras Demo

1 april hälsade vi vår nya familjemedlem välkommen till Stenbacken. Demo är en svart 9 årig valack med glimten i ögat.

Första tiden fick han gå i en egen hage och hälsa på dom andra över tråden. Det är alltid en omställning att flytta till ett nytt stall, nya rutiner och nya människor, så vi har tagit det ganska lugnt dom första veckorna.

Han har fått bli lite bekant med omgivningen (kor, får och höns) när vi har gått promenader genom byn. Vi har longerat, tömkört och han har blivit riden några gånger. Även en sele har köpts in och nu är vagnen snart redo för nya äventyr.

Demo älskar att ”jobba” han är pigg och glad, kommer fram i hagen och vill att vi ska hitta på något =)  tur att vi har barnbarn och gudbarn som kommer till oss, då visar han verkligen vilken gentleman han är med pyssel, mys och när dom små sitter på hans rygg ❤

Förutom att vara stallets charmtroll har Demo också fått nya uppdrag, som är att vara resesällskap på tävlingsdagar till Tenzing och Trigger. Gissa om det var spännande! Han försökte prata med alla hästar och visa upp sig. Vi har en hel del att träna på där!

Han får samma genomgång och massage som alla våra 4-benta vänner. 

Just nu är det mycket pälsfällning och jag hoppas vi kan ryckta bort det mesta, men är lite osäker nu när värmen kommit. Han har en rejält tjock päls och eftersom våra grabbar står på box under natten, så blir han väldigt varm…. Klippmaskinen är redo så vi får se vad som händer.

Sen en vecka tillbaka går han tillsammans med dom andra i hagen. Han är en tuff liten kille som sätter sig i respekt och snart hoppas vi att rangordningen är klar =)

Nu önskar vi er alla en riktigt GLAD PÅSK och hoppas vi får njuta av solen och värmen.

/ Stall Stenbacken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: