Skaffa ett starkt band!

Med mina erfarenheter är ett STARKT BAND till sin häst a&o för att i både bra och tuffa stunder kunna kämpa för varandra. Jag som ridit många olika typer av hästar vet hur viktigt det är för framgång. Älskar du inte din häst, kommer du inte lika långt.

Alla hästar är olika och det är vi som människor också. Du som ryttare måste visa din häst att du älskar den då kommer hästen älska dig tillbaka.

• Mycket kontakt. (Kolla på din häst, klappa, borsta, mycket beröm med rösten.)

• Rid på ett sätt som hästen gillar, inte vad någon annan säger.

• Ge din häst trygghet.

• Mycket godis:)

Som ett exempel kan jag berätta om mig och Winnie. Jag vet precis hur hon vill ha det och vi är verkligen varandras bästa vänner i stallet, i träning och på tävling. Vi gör allt för varandra. Winnie är en väldigt speciell häst, första dagarna tillsammans förstod vi inte varandra alls. Nu efter ett år, förstår vi varandra till max.

Jag hämtar alltid henne i hagen, ger henne alltid en godis då. Brukar säga ”hej min fina häst” hon gänggar alltid till mig, ungefär som att hon säger likadant. Hon vill alltid gå in i boxen innan hon ska ridas, då får hon det. När det kommer till träning vet jag precis vart gränsen går och hur jag ska rida. Vissa dagar får man nöja sig med lite och vissa dagar mycket. Oavsett älskar jag henne. Exempel Winnie älskar att ridas ut på hack, då får hon det. För då är hon glad.

Jag och Winnie jobbar tillsammans varje dag som bästavänner. Jag ler alltid med henne. Precis som det ska vara för lyckad framgång enligt mig.

Mitt tips ”lyssna, lär och ge tid, för att bli ett med din häst” det kommer du komma långt på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: