Trigger Happy

26 mars 2016 var Anders och jag upp till Stefan Edin på Dannero travbana.

Vi hade ingen transport med oss, utan åkte upp på vinst och förlust! 

En liten svart 4-årig kille mötte oss med försiktighet. Vi provkörde både Anders och jag. Trigger var fin att köra och otroligt snäll, det var det viktigaste för oss, eftersom vi inte haft någon travhäst tidigare, så kändes det som om det här kanske var en kille för oss! Trigger kom en vecka senare med lastbil till Gävle där vi hämtade honom.

Han var dålig på att äta, så vi kollade tänderna nästa direkt och gjorde en besiktning som var ok. Testade flera olika sorters foder och till slut hittade vi ett han tyckte om. Sakta men säkert började han lägga på sig lite och vi kunde öka träningen successivt. 

Han fick massage regelbundet, vi gick mycket i skogen och var på ridbanan. Tömkörning , träning i vagn och jag red in honom på sommaren. 

i oktober blev det dags att kolla upp tänderna igen och då upptäcktes ett blåsljud på hans hjärta. Fick remiss till Ulltuna och var dit på en större undersökning. Fy vad jobbigt det var att inte veta om vi skulle få åka hem med eller utan honom. Han var lugn som en filbunke under hela undersökningen, så veterinären som skulle göra ultraljudet trodde inte på oss när vi sa att han inte var sederad. Vi fick glädjande besked att hans blåsljud satt på ”rätt sida” i hjärtat och det skulle inte påverka hans prestationsförmåga eller att han plötsligt kunde dö under ansträngning.

Under vintern började han växa ordentligt, så vi tog det lite lugnare i träningen. Jag red inte, utan jobbade mer med tömkörningen.

Från maj till oktober startade vi 2 gånger per månad. Det gick bra och han började förstå vad det gick ut på

i mars 2018 fick Trigger en gaffelbands skada i HB. Jättetråkigt och jobbigt. lång vila och flera undersökningar senare blev han friskförklarad i juni.

Men vi tog det extra försiktigt och lät honom vila några månader till.  Han lekte tillräckligt i hagen med sin nya kompis så det fick räcka. i början blev det mest promenader i skogen och runt om i byn. Han jobbade på töm hemma o på ridbanan. Full av energi som han var, blev dom första svängarna med vagn inte så jätteroliga, vi var överallt ! i diket, på åkern, i skogen, ja han kunde helt enkelt inte ta det lugnt, så när vi till slut vågade trava så blev det bättre och bättre.

Nu går han i vagn 1-2 gånger per vecka och vi har kört några rundor  2 mil 

Just nu ser det bra ut och vi försöker hela tiden stärka han ben och jobbar mycket uppbyggandeträning.

Det viktigaste för oss är att hästen ska tycka det är roligt att träna och må bra. 

Därför försöker vi variera träningen med många olika sorters övningar och dom får regelbundet massage o djupvåg mm 

Stall Stenbacken finns på fb om du vill läsa mer om oss och se vad vi gör med våra hästar. 

Vi hörs snart igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: