Totalt dissad av a-tränare till stjärnan i stallet!

Minns dagen när jag såg Winnie för första gången på bild. Visste direkt att det var henne jag ville ha. Hennes galna blick längtade jag efter. Min känsla var att vi skulle matcha varandra helt perfekt.

En dag blev det klart att Winnie skulle bli min och hennes långa resa startade mot Sverige. Winnies resa hit blev inte den lättaste. När hon kom fram hade hon sår i hela ansiktet, var livrädd och upprörd.

Vi fick börja med att jobba på att last träna med sällskap. Vi körde många korta sträckor, mycket godis och beröm. Winnie är nu avslappnad vid färd till träning och tävling.

Winnie var min första ”färdiga” häst. Hon hade rutin från flera stora tävlingar och klasser sen tidigare. Vilket är både bra och dåligt.

Efter två veckor tillsammans skulle vi på våran riktiga första hoppträning. Vi skulle träna för en meriterad A-tränare. Jag var överlycklig över min fina häst och ville verkligen visa upp henne. Efter cirka 15 minuters arbete fick jag höra att min häst var halt, galen och så långt ifrån mina drömmar och mål. Jag förstod ingenting och hoppade av gråtandes sen lastade vi och åkte hem igen. Winnie var helt upprörd och stressad. Vi kollade upp Winnie och inget var fel, utomlands tränas hästarna på andra sett än i Sverige. Jag tror vi lägger ner mer tid i markarbeten och uppbyggande träning.

En lång resa började med lugn uppbyggande träning. I början kunde Winnie inte ens skritta över en bom. Hon kastade sig i sidled och fick mer eller mindre panik. Genom att jobba dag för dag, olika övningar, med ett enormt tålamod kan nu Winnie ta det lugnt och jobba tillsammans med mig. Varje pass med Winnie måste vara i glädje.

Winnie hade ett bättre och ett mycket svagare varv. Vilket vi jobbat bort med hjälp av Sussie Widner övningar, kiropraktor och bioligt. Några övningar är: Att ställa utåt i alla volter för i Winnie fall som ”skjuter” ut bogen. Göra halt framför, över och efter en bom. Vända upp på rakt spår och hålla henne helt rakt. Solfjädern med tre bommar och hålla lika avstånd till varje bom. Det viktigaste när man tränar henne är att alltid ha roligt och göra övningarna roliga. Exempel: lyssna på en bra låt, då det är lättare att vara lugn själv vilket är ett stort tips från mig och hitta en tränare som kan hjälpa dig med individ anpassad träning där har Louise Haaga hjälpt mig och Winnie i hoppningen på ett bra sätt.

Ett år efter hård arbete ser hon ut såhär, en dröm att rida.

Nu dem sista månaderna har vi haft fantastiska träningar tillsammans. Där Winnie dansar fram och gör allt för mig och jag gör allt för henne! Vi har ridit upp till 1,45m GP med placering, vinster 1,40m, ridit Falsterbo GP final och SM final. Jag har lärt mig under denna resa att inte lyssna på någon annan än sig själv och aldrig ge upp mot målet för en uppbyggande hållbar tävlingshäst.

2 kommentarer på “Totalt dissad av a-tränare till stjärnan i stallet!

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: