Från travhäst -> ridtravare Da Vinci Boko & Rebecca

Hej, Mitt namn är Rebecca Eriksson och jag tänkte göra ett gästinlägg här om min resa med varmblodstravaren Da Vinci Boko, från travhäst till ridhäst. 

Först lite bakgrund om oss. Jag är en inbiten travtjej från början. Född och uppvuxen i travets värld och jobbat som hästskötare i både Frankrike och Sverige. Da Vinci hade jag som passhäst 2016 hos travtränaren Peter g Norman. Där hade fina framgångar och var vi ute i bland annat v75 finaler under självaste Elitloppshelgen. Da Vinci har haft problematik med senskador sedan två års ålder och genomgått två olika operationer. Till slut efter flera skador fick jag chansen att leasa honom och själv träna och tävla med honom, där en v86 seger på Solvalla är vår bästa merit. Sammanlagt blev de totalt 73 starter 14-8-7 och 1 044 600 kr intjänat innan skadorna satte stopp.

Hans och min travkarriär tog slut samtidigt och starten på en rid karriär började, vi kunde väl ungefär lika mycket han och jag. Vi kämpade på i skogen men utvecklingen stod stilla och skadorna fortsatte. 2022 fick vi tips om Susanne Widner. Utan att riktigt veta vad jag gav mig in på åkte vi, i början av augusti 2022, till Pärlbygård för vårt första SWUS-läger. Dit kom vi med en lite sne ojämn häst som fortfarande hade en travares kropp och gångarter. Men vi trivdes som fisken i vattnet på detta läger. Fulla med nya kunskaper åkte vi hem och fick order om att köra 10×4 rakriktningar, i skritt, i fyra veckor. Sagt och gjort det tog lite tid, och helt ärligt inte alltid jätteroligt att köra rakriktning 10×4, men vi kämpade på dessa fyra veckor. Och när resultatet på dessa fyra veckor kom var jag frälst!


Mycket jämnare kors och en rundare finare rumpa samt ett mer medvetet steg framåt. Vi utvecklades äntligen och man såg skillnader. Vi fortsatte vår resa i det uppbyggande systemet varje vecka. En dag koordination och en dag styrka däremellan stod skogsturer på schemat. I oktober tog vi resan igen till Pärlbygård för en SWUS kurs. Vi byggde på våra kunskaper och utökade våra övningar. Vi satte upp personliga mål och la upp en plan för hur jag skulle nå dessa. Målet för 2023 var att vi skulle ställa upp i vår första dressyrtävling. Hur slutade vi 2022 tro? Jo, med att vi ställde upp i vår första online dressyrtävling som slutade i en delad första plats med 71,44%.

Sen kom de en vinter och nej, det är inte alltid helt inspirerande att träna på då och när livet kommer emellan så är det så skönt att de finns enkla övningar att göra. Min favorit är 100 halter, den går att göra oavsett underlag, vart som helst i skog och mark och lika enkel för hand som att rida.

I det uppbyggande pratar man även om teamet. Jag har ett rätt litet team omkring mig men jag är väldigt nöjd med de jag har, de är människor som känner mig och Da Vinci väl och vi är trygga med det. I januari 2023 kom även en dressyrtränare in i bilden och jag är så tacksam för att ha det uppbyggande systemet i ryggen, annars hade inte Da Vinci eller jag kunnat ta till oss dressyren och jag vet att skadorna hade fortsatt.

Nu är de ca 2 månad sedan vår tredje SWUS kurs. Där vi hade ännu en helg med inspirerande prat, nya övningar och ännu mer kunskap om det uppbyggande systemet. Vi har kämpat med våra övergångar men de börjar äntligen sitta och tackvareall denna träning har även takten börjat förändras.
Det har nu gått 9 månader sedan mitt första möte med det uppbyggande systemet. Vi har fortfarande mycket att jobba på men jag har idag en mer målmedveten tanke med träningenoch de känns att vi utvecklas framåt. Nya utmaningar väntar 2023 och vi har nya planer.

Jag gick med på att skriva denna blogg för jag brinner starkt för våra älskade travhästar och min önskan är att alla får en chans att träna det uppbyggande systemet oavsett vad dina planer eller mål är. 

Jag är numera ordförande i ridtravarföreningen distrikt Stockholm och vill också uppmana alla med ridtravare att kolla in vår hemsida

Ridtravarföreningen Distrikt Stockholm – Hem (weebly.com)

Där vi inte bara erbjuder tävlingar utan även kurser och läger. Vi finns även på sociala medier som facebook och instagram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: