Greyzone

Nu längtar vi efter våren och att få slippa broddar.

Varför då kan man fråga sig! Jo vissa hästar har problem med att springa med broddskor. Dom trampar fast i vissa underlag och glidmomentet försvinner helt. Det blir stumt i varje nedslag och det påverkar hela kroppen.

Greyzone är stor och tung. Det har tagit mycket lång tid för honom, att bygga muskler och att bli tillräckligt stark för att orka hålla ihop sin kropp. När han har broddade vinterskor fram blir han för tung. Resultatet av det är att han slår på sig. Han hinner alltså inte lyfta upp och flytta sina framhovar, innan bakhovarna slår i på utsidan av framhoven och skapar sprickor och sår. Han försöker springa på snedden eller ta korta tassande steg och det blir bara kaos för honom i låga farter

Det är bara i höga farter som han breddar ordentligt bak och går fritt. Då kliver han på rakt och rör sig jättefint. Som ni alla vet kan man inte köra/rida i full fart från minut 1 till man är klar med träningen.

Det här har blivit ett problem för Greyzone. Han är självklart rädd om sig och vill ju inte slå sig. Vi har under en längre tid provat flera olika skydd och med varierande resultat, hittat några boots som fungerar skapligt på framhovarna. Men med boots blir han så klart ännu tyngre fram och vi måste ju få honom lättare.

Nu har vi satt på honom tåöppen sko fram o hoppas det ska bli bättre. Vi börjar så och få se hur han rör sig, om det inte hjälper så får vi sätta på ännu tyngre skor bak. Balansering är inte lätt, det är tur att vi har flera duktiga tränare och hovslagare som hjälper oss med olika tips. Vi testar på och hoppas att hitta en lösning snart, så träningen ska fungera bra under vinterhalvåret med. Vi kan bara konstatera att han rör sig bäst på sommaren utan skor.

Tenzing och Demo hälsar att allt är bra och att dom också längtar till våren och att gräset ska bli grönt.

 

Trevlig helg önskar vi från Stall Stenbacken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: