En ridtravar-resa

Vårat år startade inte riktigt som planerat. Tjejen min drog på sig en sträckning i bogen, hon har vaccinerats och fick feber och vi har ny hovslagare som bekräftade min känsla om felskoning från tidigare hovis och hjälpt oss åt rätt håll igen.
Allt det kan sammafattas med lugnare perioder och mindre träning som start på nya året. Equiteraput för hjälp och i skrivandets stund är vi inte på banan men vi håller igång.

Jag har ett sto, en tjej som är tydlig med vad hon tycker men väldigt snäll. En tjej som gillar variation precis som jag.
Söndagar är min planeringsdag för kommande vecka. Motioneringen ligger oftast på 5 dagar och i det vill jag ha uppbyggande träning två dagar, jag vill rida ut, jag vill ha minst en dag på töm och gärna hinna träna dressyr en dag.

Vi jobbar mycket i skritt och har gjort det egentligen sedan hon kom till mig.
Men med lite svacka så gör sig skritten påmind om hur mycket som faktiskt kan tränas och hur mycket det gör för resten av min ridning.


Traven en gångart som jag gärna använder men jag vet att den inte är optimal därav tillbaka till grund och skrittarbete igen. Galoppen, dit vi inte riktigt kommit men vi är pågång. Jag ser att den blir bättre men det blir lite att backa när vi inte kan öva den regelbundet men stegen tillbaka känns som mindre varje gång och det i sig är ju en framgång.

Hästiga hälsningar
Micki & Snazzan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: