Åttvolt i skritt bygger styrka

Att jobba på böjda spår i skritt bygger styrka och här kan du välja vilken sidas muskler som behöver kortas och då blir det den andra sidans muskler automatiskt längre.

Lägg ut ett riktmärke som du kan gå över eller mellan, då blir de lättare att placera volterna och du kan då göra en analys vilken volt som blir större och vilken volt som blir mindre.

En Basic åttvolt

Låt hästen gå på långtygel eller töm. Så att du kan göra en rättvis analys. Vill hästen dra sig inåt eller utåt Det första du ska göra är att analysera om någon av volterna är lättare eller svårare att rida. Blir en av volterna större (hästen drar sig utåt) eller blir volten blir mindre (hästen faller inåt)

Fördelen med en åttvolt är att du byter varv hela tiden och på så sätt blir inte arbetet statiskt, det är också lätt att analysera höger och vänster volten. Träna tvärtom, om hästen gör en liten volt, träna på att göra den större och i den volt som hästen drar sig utåt, träna på att göra mindre. Målet är att båda volterna går att göra lika lätt åt båda hållen . Då har du en liksidigare häst.

Åttvolter i fyrkanten

I en vänster volt kortar hästen sin muskulatur i hela vänster sidan och sträcker den högra sidan. I höger volten kortar hästen sin högra sida och sträcker den vänstra. I en stor volt blir blir intensiteten mindre, men gör du volterna mindre då krävs mer stretch på den yttre sidan och hästen jobbar med högre intensitet.

Vänster ställd , rak, höger ställd.

Styrka – här är de fyra styrkeövningarna som används i det uppbyggande systemet – SWUS

Rakrikta – ”stavgång” hästens muskler jobbar liksidigt.

Övergångar – ”dragspel” i hästens överlinje, från svans till öron hör kortas och längs musklerna i överlinjen.

Åttvolt – En sida jobbar med kortare muskler och den andra sidan med längre muskler.

Bommar & Backe – Här lyfter hästen alla fyra benen och muskler i hela sin överlinje får jobba.

Min hemsida & SWUS kurs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: