Tiden går fort när man har roligt !

Tiden går fort när man har roligt, likaså gäller för semestern. Semestern är nu över och vardagen blir åter vardag. För grabbarna i Stall Galant, JV Witorio och Megalo, innebär det också att vardagen är på ingång. Oavsett vardag eller inte så finns en del sommarvärme och sol kvar att njuta av.

Semestern är slut men tack och lov inte sommaren, det finns fortfarande ljumma kvällar kvar som kan spenderas på hästryggen. Mycket tid har och kommer spenderas på hästryggen om sommarens uppbyggande träning håller i sig som planerat under hösten. Under sommaren var planen att bygga vidare, utifrån förutsättningar, Jv Witorio och Megalo, vilket har gått mycket bra.

JV Witorio har jag nu börjat tränat uppsutten igen. Det har fungerat mycket bra och vi har både varit på banan samt ute i skogen. På banan har vi tränat ca 35 minuter medans uteritterna har varit ungefär 50 minuter. På banan har det varit skritt och trav, ute främst skritt. JV Witorio har tyckt det varit super roligt att komma ut i skogen igen under sadel och han har skött sig super bra. JV Witorio har även varit ute och åkt lite längre sträcka i transporten. En gång till ridbanan i Österfärnebo och en gång till Gävle, skoning. Båda gångerna har han skött sig super och inget negativt har påvisat sig på hoven. Jag fortsätter att hålla stenkoll på hans hälsa.

Megalos träning har även den fungerat mycket bra i sommar. Tyvärr fick vi inte åka på något läger, tränaren fick covid. Men, men inte mycket att göra åt det. Samma helg åkte vi istället till Ockelbo och tränade ett pass WE. Megalo skötte sig superbra! Lugn och sansad, kom in i sin bubbla ganska snabbt och vi kunde fokusera på oss. Galoppen har även den blivit bättre, dock uppskattar han inte att göra öppna i den gångarten. Det som är positivt är att nu kan han i varje fall gå öppna i galoppen. Det går sakta men det går framåt. Megalo fick dock en litet steg bakåt i sommar. Han lyckades göra något med sin gamla skada, i vänster fram, i hagen, så rörelsestörningen kom tillbaks. Jag var dock snabb att reagera på den samt att sätta in åtgärder så på två veckor var den borta igen.

Under de återstående dagarna i augusti och i september kommer jag och mina grabbar att träna vidare. Vi kommer att fortsätta bygga på våran positiva uppåt spiral. Nästa utmaning bli dock redan måndag 22 augusti för JV Witorio då vi skall träna för tränare för första gånge sedan februari 2021. Sedan skall båda grabbarna få åka på en liten utflykt och delta i ”pay and trail”.

Ny plan för kommande träningsperiod är på gång men inte riktigt klar ännu. Mer om det kommer. Jag, JV Witorio och Megalo vi fortsätter vår uppbyggande träning och når lite längre hela tiden. Det går inte fort men det går framåt. Ingenting är omöjligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: