Sommar och semester

Sommar och semestertider har gjort intåg. En varm sol blandas med regnskurar. Mängden knott och mygg är ibland så många att det är ofattbart och ibland så få att de går att räkna på en hand. Bromsen går en på nerverna och hästarna får ibland kämpa för att bli av med dem. Oavsett vilket, så är detta en underbar tid.

Sol och värme kom som på ett brev på posten och jag fick min efterlängtade semester. Nu väntar några underbara veckor där jag kan äga min egen tid till 100% och min plan är bland annat att pyssla med JV Witorio och Megalo. Planerna för sommaren är klara och nu gäller det bara att verkställa.

För det första så har Virre fått träffat hovslagaren en gång till sedan han fick UA. Det ser fortfarande bra ut. Detta innebär att vi nu kan höja träningsintensiteten ett steg till. Nästa steg blir nu att sitta upp i sadeln igen. Lite nervöst…men målet är satt. Målet är att träna för Sussi den 16 augusti uppsutten.

För det andra så har Virre även börjat åkt transport upp till banan. Det var en lycklig Virre som fick kliva in i transporten, så lycklig att han inte riktigt hade koll på sina fötter när han gick upp på rampen. Vi åkte inte långt men vad gjorde det, Virre fick åka transport. Väl framme så möttes jag av en häst med öronen rakt fram och så nöjd att äntligen få åka i sin transport igen. Uppe på banan tömkör vi nu i alla gångarter. Vi arbetar för stunden inga intervaller utan enbart samma mängd i respektive varv. Intervaller kommer att läggas på successivt men för stunden är det inte en del av vår träningsplan.

För det tredje så fortsätter Virre att följa med som handhäst och vi har till och med prova att galoppera. Första sträckan gick super bra. Andra sträckan tyckte Virre det gick lite sakta, vilket resulterade i att vi inte var överens om tempot. Lite mer träning så kommer nog även det att fungera, skam den som ger sig.

Utöver anpassad träning så fortsätter jag att hålla stenkoll på Virres hälsa. Virre får nu gå ute dygnet runt. Dock på en mindre hage på natten för att han inte skall äta för mycket gräs. Det blir inge betet för Virre i år utan de får hålla sig till godo med det gröna som finns i skogshagen.

Megalo kommer även han att få fortsätta sin uppbyggda träning i sommar. Inom kort skall vi få åka på ett WE-läger. Skall bli så roligt att få träna WE på annan plats och även träna för ytterligare två tränare inom WE. Förutom att det skall bli roligt att åka iväg på läger så är det bra för Megalo att träna på bortplan. Megalo har väldigt lätt att stressa upp sig så att åka iväg och träna är något vi behöver göra. Att kunna vara kvar i ”bubblan” fast det händer saker runt omkring är ett moment som vi behöver träna extra mycket på. Så det kommer att bli toppen.

Förutom lägret så kommer Megalo och jag fortsätta bygga hans galopp samt att han skall bli bekväm med att flytta fram respektive bakdel i alla gångarterna. Vi kommer även att träna WE på hemma plan hoppas jag. Har planer på att ”bygga” några WE hinder, att ha både hemma men även att kunna ställa upp vi banan där jag tränar. Vi får se hur långt vi kommer.

Det som kanske är mest glädjande, förutom lägret, är att vi förhoppningsvis har hitta en sadel som Megalo accepterar. Har än så länge enbart ridit i den ute i alla gångarter. Megalo skrittar på som vanligt, spänner sig inte och håller galoppen utan problem. Så nu hoppas vi att detta kan vara en lösning. Det ändå som är trist är att det är ingen engelsk sadel så vi kommer inte få tävla något dressyr men men, viktigast är att Megalo accepterar den och att vi kan rida WE i den. Hoppa, hoppas!!! Första träningspasset i sadeln blir nu på tisdag…nervöst…

Som ni märker så händer det en massa saker hos oss, Stall Galant. JV Witorio och Megalo tränar på bra utifrån sina förutsättningar. De båda har, ta i trä, hälsan i behåll. Så nu hoppas vi att vi får njuta av dessa veckor och vid nästa blogginlägg ge er läsare en uppdatering av enbart positiv karaktär! Ta hand om er därute och kom ihåg, ingenting är omöjligt! #stallgalant #jvwitorio #megaloox

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: