If you can’t go right you can always go left!

Vi har precis haft en efterlängtad träningshelg. Vädret var aningens blött veckan innan så lördagens träning blev inomhus. Känslan var både bra och dålig. Grodan var toppen! Han har gjort så stora framsteg på relativt kort tid och den senaste tiden har han känts fin. Men då har vi kört i ett bekvämläge med enbart saker han kan. Nu bad vi om lite mer och då blev det lite knorrigt. Men hatten av för min lilla häst för han försöker verkligen alltid sitt bästa ❤️

Jag har funderat ett tag på om jag skulle byta bett på Grodan i körningen. Han rids och tömkörs på ett fagerbett och trivs väldigt bra med det. Nu har de äntligen gjort ett körbett.

Jag tycker att de allra flesta bett är alldeles för tjocka för en hästmun och specifikt Grodans. Han har inte plats. Nu fick jag möjlighet att prova ett sådant fagerbett jag skulle vilja ha och om jag säger att jag redan beställt ett eget så förstår ni att vi var nöjda 😃.

På söndagen var vädret med oss och utebanorna tillräckligt torra. Det är nämligen i utomhuset vi verkligen behöver träna.

Meningen var att vi skulle köra hinder. Och visst, det gjorde vi också. Hindren är inget större problem. Grodan tittar inte ens utan bara gör. Problemet är att vi inte kan svänga till höger.

Vänster är inga bekymmer, men höger ställer till det med balansen. Grodan försöker verkligen men blev väldigt upprörd, det blev för svårt.

Inomhus kan vi svänga åt båda håll men utomhus blev det tilt, error och överkurs. Här finns det lite att jobba med!

Så nu har jag planerat om. Igen!

Först på agendan är att kolla upp så att inget stör honom eller gör ont. Det är alltid det första jag vill vara säker på innan jag går vidare.

Är allt grönt så gör vi all träning utomhus så länge vädret tillåter. Jag lägger tävlandet på framtiden och ger honom den tid det tar att bygga upp hans självförtroende och balans. Vi har fått bra instruktioner om hur vi ska hålla det enkelt men ändå gå framåt i utvecklingen.

Så… vi kämpar på 👍😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: