Eddie

Eddie min lilla drullputte. Det var ett tag sedan han fick synas här 😊. Det är inte för att han på något vis är bortglömd utan mest för att han har haft en lång vintervila.

Eddie fungerar inte speciellt bra under vinterhalvåret och eftersom han inte ska prestera något så rör han på sig bara tillräckligt för att vara nöjd mentalt.

I början av året insjuknade han hastigt i hög feber och han slutade även att äta och dricka. Två dygn, ett par dropp och en del febernedsättande senare så var han sitt vanliga jag igen.

Provtagning visade på virus men inget utav de specifika vi provtog. Grodan som hela tiden stått bredvid har inte haft ett enda symtom.

I slutet av förra året hade han för första gången en hovböld. Efter några dagar med gipsad hov så visade det sig att det var två.

Så inte nog med att han är knackig under vintern så fick han den här gången lite extra knas. Men nu när våren så sakteliga börjar närma sig så kommer han igång mer och mer. Tanken är att vi ska komma igång och tömköra lite mer i år.

I vintras gjorde jag ett experiment. Eddie har haft problem vid pälsbyte, då han blir extremt hudöm. Speciellt på våren när pälsen ska fällas, men även när han sätter vinterpäls, om än inte lika illa. Denna gång har jag provat att klippa hela hästen. Det känns ju lite fånigt att klippa en häst som inte utför något slags arbete under vintern. Men visar det sig att det hjälper honom så får det vara värt det.

Nu väntar vi att våren ska komma på riktigt! 😁

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: