Ingen lätt uppgift!

För att göra en snabb sammanfattning av 2021 så var den första halvan sådär och sen blev det bara bättre och bättre. Vi kan bocka av de flesta delmålen för året, säkert alla innan året är slut.

Årets stora bonus är att Grodan har gjort tävlingsdebut 😁. När klubbmästerskapet körs på hemmaplan är det ett bra tillfälle att passa på. Innan start hade vi aldrig kört ett dressyrprogram och Grodan hade aldrig sett en precisionsbana.

Med tanke på förutsättningarna så är jag mer än nöjd. Det är ju ingen lätt uppgift jag gett honom, att göra allting precis tvärtom och väldigt annorlunda mot allt han gjort innan! Godkänt resultat i dressyren och inga bollar ner i precisionen. Det var mer än jag förväntat mig. Mest nöjd är jag över att Grodan var avslappnad och reglerbar trots att han var som ett taggat popcorn under framkörning.

Även som ridhäst, då det inte är hans huvudsakliga uppgift, har det gått framåt. Han är riden regelbundet under lite mer än 3 månader. Han tränar uppbyggande i skritt med största fokus på koordination och resultaten märks i körningen.

I helgen hade vi sista körträningen för i år. På lördagen konstaterade vi att han är redo för att ta ett steg till i utbildningen, och på söndagen fick Grodan lite svårare övningar som vi faktiskt inte ens kunde utföra för en månad sedan. Han tyckte det var svårt men kämpade på utan att speeda upp och fortfarande avslappnad. Nu har vi något att öva på i vinter 🙂.

Med tanke på hur fort han ändå gått framåt i utvecklingen de sista månaderna så tar vi nu någon vecka vinterledigt med aktiv vila. Det har hänt så mycket med hans muskulatur att jag vill checka av med equiterapeut innan vi drar igång vinterträningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: