SWUS har fått en ny metodik

Långtygling är en konst och kan tränas med stor fördel i den uppbyggande träningen. Här får hästen hitta sin naturliga balans och och precis som de andra metoderna så krävs rätt inlärning, känsla och träning av den som utför denna tränings konst.

SWUS Metodik

🌟 Förhand

🌟 Långtygling

🌟 Tömkörning

🌟 Uppsuttet

För ca fem år sedan som kom jag för första gången i kontakt med en för mig ny metod. Det var en av mina elever som frågade om det gick bra att jobba på långa tyglar. Jag blev nyfiken hur detta fungerade och blev imponerad av Hanna & Dancer. Det gick så bra i den övningen vi hade som bygger koordination.

När jag hade min första SWUS kurs för NHMF 2020 så kom denna metod åter till mig och jag fick då se det igen, denna gång med Lollo Persson och jag insåg återigen att detta sätt att jobba med hästen passar så bra in i mitt tänk.

Drygt ett år senare, även här på en SWUS kurs, så visade Fanny Rokka Almlöf grunderna på Pärlbygårds ponny Juggler. Fanny har aldrig jobbat med ponnyn och ponnyn hade aldrig jobbat så här förut. Vi var många som blev imponerade av metoden och Fanny visade oss då grunderna och inlärning för långtygling. Det fanns även några på läktaren som jobbat med långtygling förut så det blev en härlig del i kursen.

Här kommer SWUSARE som jobbar med Långtygling. Dom är duktiga på metoden och lär även ut denna ädla konst.

Malin Lindberg

Malin har gått SWUS kurs och har som komplement i sin träning med sina hästar långtygling. Malin finns på FB & Instagram sök på Animalia Djurhälsa om du vill veta mer om henne.

Malins hemsida

Lollos två hästar visar SWUS uppbyggande ridövningar

Lollo har gått SWUS kurs och brukar vara med och visa på mina kurser uppbyggande ridövningar. Hon jobbar långtygling i hästarnas vardag. Hennes dotter Ida driver Hållbar häst med Ida Persson vill du veta mer så finns Lollo & Ida på Facebook.

Idas facebook

Lollo Persson
Fanny Rokka Almlöf

Även Fanny träffade jag på SWUS kurs, när vi hade kurs 2 Uppbyggande Ridövningar. I hennes företag jobbar och har hon kurser i långtygling.

Fannys Hemsida

Instagram

Monica som har jobbat med långtygling sedan 1999 och finns runt Pärlbygård i Grangärde nära vän med Emelie Arnesson

Hon finns på FB Monica Fohlström eller mail friesermonica@hotmail.com för frågor och inspiration

Sammanfattningsvis så börjar man, precis som alla metoder med inlärning för att därefter träna. Denna process gäller både häst och människa. Glöm inte att jobba mer i det svåra varvet /sidan.

Lycka Till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: