Inte plättlätt men inte heller omöjligt!

För lite drygt en vecka sedan hade vi vår Holländske tränare här och det var träningar från torsdag till söndag. Förutom att träna själv så är det nyttigt att titta och lyssna på andras träningar.

Under ett träningspass får man väldigt mycket information som ska in i huvudet och processas. Sen ska man helst omsätta det i praktiken och även gärna komma ihåg alla detaljer.

Efter mitt pass på torsdagen så var jag så himla glad över min lilla häst. Det var mest jag som fick instruktioner om hur jag på bästa sätt kunde hjälpa Grodan att förstå hur jag vill att han ska använda sin kropp, men också hur vi får honom att vänta och inte ånga på som ett godståg. Inte plättlätt men inte heller omöjligt!

På lördagen fick jag en riktig aha-upplevelse. Plötsligt förstod jag vad jag gjorde. Inte bara vad jag gjorde utan också varför jag gjorde det! Det var igentligen inget nytt under solen så dumstrut på för att jag inte gjort det innan. Men det är en sak att veta att man ska göra & en annan sak att förstå hur man ska göra. Ett par små förändringar gjorde tillslut stora skillnader i hur Grodan använde sin kropp.

Nu jobbar vi på det vi fått med oss under den helgen. Det är tyvärr inte lika lätt när man tränar själv.

Det är nästan lite läskigt vad fort Grodan gått framåt i utvecklingen. Bara den senaste veckan så har han tagit stora steg framåt och det senaste passet i vagn hade vi ett litet register i traven. Hur coolt!?

Vi fortsätter att skynda långsamt. Fokus just nu är fortfarande att jobba med styrka och balans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: