Att vara rookie igen…

2014 var sist jag tränade körning. Bara en säsong och dessutom med min dåvarande vapendragare Monzan. Det har gått några år sen dess och nu är det dessutom med en annan häst. Jag är lite ringrostig och Grodan helt ny så det är många träningstimmar framför oss innan vi är redo för tävlingsbiten 😁. Till en början körde jag Grodan på samma sätt som när jag körde Monzan. Det var inte alls hans melodi så det var bara att ställa om till ett sätt som passade Grodan. För tillfället vill han ha ett fast stöd (vilket för mig blir väldigt mycket häst i handen), annars blir han väldigt fladdrig. Inte helt lätt att ställa om, men det är bara att öva vidare.

På väldigt kort tid har Grodan gått från klarhet till klarhet. Första gången han drog maratonvagn var han lite spänd och väldigt vinglig. Han fick också rejäl träningsvärk. Inte så mycket för tyngden av vagnen utan för att han var tvungen att balansera sig själv utan att få stöd av skacklarna….

… till att för bara några dagar sedan köra i hinder för första gången 🦄💞.

Resten av året ska vi ägna mycket träning på att få upp styrka, balans och kondition. Vi använder utebanorna så länge underlaget tillåter. Det ger oss även möjlighet att snurra i hinder lite då och då 😁. När hösten och vintern kommer får vi krypa in i ridhuset och fila mer på dressyren. Till dess ska vi få upp lite mer styrka i kroppen och hitta ett grundtempo att utgå ifrån.

Grodan verkar vara en häst som tar till sig träning på ett bra sätt. Han är väldigt lyhörd och vill göra rätt. Av hästen som gick i baklås finns inget kvar. Sen har han förvisso en del egna åsikter och är lite av en diva. Men det är en del av hans charm. Jag tror vi kommer ha väldigt roligt tillsammans 😁.

Extra kul att träningarna börjar komma igång igen. Mycket välbehövligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: