Vila, återhämtning och underhåll !

Vi tänker oftast på och pratar om träningsupplägget. 

Men lika viktigt är det att vila och låta kroppen få läka och återhämta sig mellan dom tuffare träningspassen.

Någon extra dag i hagen gör bara gott. Ett uppmjukande skritt pass på töm eller en lättare joggingtur i vagn eller med sadel hjälper musklerna att få bort slaggen. Att variera sin träning gör att hästen oftast tycker det är roligt och blir nyfiken på (vad ska vi göra idag ?)

Kiropraktik, Massage och stretching får hästarna regelbundet. Tandkontroll och Veterinärcheck flera gånger per år. Allt för att upptäcka små förändringar i god tid och åtgärda det innan det blir större problem. Ibland är olyckan framme i alla fall och då får man försöka göra det bästa av det som händer.

Det är inte bara hästarna som tvättas 😉 all utrustning skuras och smörjs också för att hålla längre. Stallet storstädas en gång varje sommar, då tar vi ut ALLT även gummimattorna i boxarna och låter högtryckstvätten få jobba. Hagarna mockas varje kväll och klipps några gånger per sommar.

Skönt är det också när allt hö för året är inne. Nervpirret i magen börjar runt midsommar med att titta på ”alla” väder appar för att se när det blir varmt och uppehåll så det går att slå på åkrarna. Vi köper vårat hö av vänner i byn och hämtar rundbalarna direkt från åkern.

Ha nu en skön sommar ☀️

På återseende

Stall Stenbacken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: