Är det din andra häst?

Måndag kväll och snart min och Megalos tur. Vi har värmt upp och är redo för årets första dressyrträning. Vi skrittar in på banan och det första instruktören frågar: har du med dig din andra häst idag? Hjärnan går igång på hög varv, andra häst? Men han är ju mörkbrun? Han står i hagen hemma?! Svarar med en frågande ton, nej det är samma häst.

När jag hade svarat på instruktörens fråga blev hen lika förvånad som mig, dock över svaret. Hen förklarade att det såg verkligen inte ut som Megalo. Den Megalo hen såg nu hade byggt en hel del överlinje, nacke och hals var på väg och bakdelen började bli riktigt rund och fin. När jag hörde det kände jag hur det värmde inombords, tänk att någon ser att vi har tränat, tänk att det syns att vi har tränat, äntligen lite positiv feedback. Efter denna positiva början levererade Megalo en superträning och även jag fick ett tydligt kvitto på att det hänt en massa saker sedan sist. Med ett leende på läpparna åkte jag hem och kände mig stolt och nöjd över både mig och Megalo.

Söndag kväll och Megalo och jag åker iväg för ett nytt träningspass, nu lite WE. Väl inne i ridhuset känns Megalo lite spänd men betydligt lugnare än sist. Vi skrittar runt och övergår sedan till att trava lite lätt efter spåret. Megalo har lite svårt att hitta fokus men efter en kort stund känner jag att vi är i träningsbubblan. Dagens övning var bland annat att träna på delar av momenten enkelslalom och två tunnor. Allt gick så bra!! Megalo skötte sig super bra och han försökte verkligen. Han tycket det var jobbigt men han var positiv och mycket tydlig när det blev jobbigt. Vi har en lång väg kvar för att momenten vi tränade idag skall genomföras korrekt men Megalo genomförde dem på det bästa sätt han kunde idag!!! Så stolt över honom!! Min lilla fux!!

Veckan lider nu mot sitt slut och jag har haft två super träningar för instruktör. Två pass där Megalo visat mig att den träning vi har gjort börjar ge resultat. Utöver dessa två pass har vi även tränat lite kondition, löshoppat och ett dressyrpass med fokus på galoppen. All träning börjar nu ge resultat och det är så skönt!! Äntligen kan jag både se och känna resultat av all träning vi gör. Skam den som ger sig, tålamod är verkligen en dygd. Megalo visar mig, precis som Virre, att Ingenting är omöjligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: