Hopptävla Zigge utan öga

Det har varit en sån längtan till att hopptävla. 2018 var det senaste gången jag hopptävla (då han hade ögat kvar). Jag förväntade inte mig att Zigge skulle vara 100% som vanligt när man inte har hopptävling på 2 år.

Men idag tänkte jag dela med mig om lite hur det är nu med Zigge och uppdatera lite hur det har gått för oss på tävlingsbanan i hoppning.😊🥰

Som sagt så var min sista hopptävling med öga 2018 i början av juli. Nästan precis 1 månad efter tog vi bort ögat.

Jag gav Zigge 1 helt år på att återhämta och vänja sig. Under tiden tävlande jag dressyr under året. Men nu i februari började jag hoppa igen. För en ny hopptränare också, Eric Berggren.

I augusti gjorde vi våran första hoppstart på 2 år. Vi hoppade då 90cm och 1m bara för att Zigge skulle känna att det var lätt. Zigge hade gått jättebra på träning och vi har kunnat hoppa banor på + – 1,15, så jag trodde jag skulle få samma känsla som på träningen. Men det blev inte som jag hade tänkt mig.

Som ni ser så vill Zigge ta ett till galoppsprång när jag vill hoppa av. Det leder till att vi kommer väldigt nära. Jag blir framåtlutad eftersom jag ville hoppa av tidigare och då hänger jag inte med när han gör 1/ 1 halvt galoppsprång till. Så tillslut river man.

Och man ser samma misstag i klass 2. Det man skulle vilja ha här är en mer avspänd Zigge och att jag rider med en bättre galopp.

Detta var några veckor efter första starten. Vi hoppar 90 och 1m igen. Här fick jag en mycket bättre känsla och jag kunde hoppa av lite större utan att han tar 1 halvt galoppsprång till.

Man ser att Zigge är inte helt 100% säker och han tittar till på räcket och vill helst stanna, men jag var snabb och rätta till de så Zigge hoppa. Men benen hängde inte med.

I 1m klassen hoppade Zigge så mycket bättre. Vi rev dock sista hindret men det var inte hela världen tycker jag. Väldigt nöjd med bana. 🥰

En 4:dje platts blev de i 1m klassen❤️
(Ljud på) Alicia som rider med mig😅🙈

Här en film från någon vecka sedan. Vi hoppade båda 90 och 1m. Det var en liten större bana och det är svårare för mig och Zigge. Han har lättare att bli lång och hoppar därmed flackt och jag har svårare att få tillbaka honom till den galoppen jag vill ha. Men är väldigt nöjd med denna runda och vi nollade den. 😊 Vi blev även 1 utanför placering här

Här är en film från idag då jag hoppatävlade inomhus med Zigge🥰. Den här rundan var väldigt säker och vi nolla den. 1 utanför placering igen.

Här är filmen från 1m klassen. Det var den bästa rundan vi har gjort i år! 🤩🤩Zigge var såsjälvsäker, precis som jag vill ha honom. 🥰Vi kom rätt på alla hinder och det var ett sånt bra flyt. Zigge klarade även av dom snäva svängarna jag gjorde i omhoppningen. Men mitt bland alla hinder på omhoppningen hoppar jag fel hinder 😓 så vi blev uteslutna. Jättetråkigt. Men Zigge gjorde allt precis som han skulle så jag är jättenöjd med våran bana ändå. Vi blev 1 utanför placering igen i båda klasserna idag😅

Jag har inte märkt några större förändringar med Zigge på hoppbanan. Det är bara det att han är lite osäker och behöver mitt stöd lite mer. Skulle inte säga att han har blivit en osäker häst utan vi strävar efter känslan idag och jag tror även att han blir mer säker med tiden🥰 // Clara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: