Tenzings Dagbok!

För drygt 2 år sedan flyttade jag till Stall Stenbacken.

Min nya flock består nu av Matte och Husse ( Lena o Anders)  våran stallhjälp (Anna) samt min kompis Demo. Det finns även en tom box bredvid min, som det ska komma en ny kompis till senare.

Jag är en 10 årig varmblodsvalack med mycket nerver. Min kompis Demo följer med mig nästan överallt och då känner jag mig lugnare och vi har roligt tillsammans.

Hela mitt liv har jag tränat och tävlat på travbanor runt om i landet och jag älskar att springa fort.

För att min kropp ska fortsätta vara mjuk och smidig så har min Matte och Husse lagt in tömkörning regelbundet i min träningsplan.

I början tyckte jag det var konstigt och förstod inte varför det låg bommar på marken eller andra redskap mitt i vägen! Men nu har jag lärt mig och det känns så skönt i kroppen efteråt, mina muskler blir så mjuka och jag känner mig som en unghäst igen =)

Det kommer en tjej som heter Sussi till oss regelbundet och vi hittar alltid på nya övningar. I början var jag skeptisk och mest fundersam, men nu frustar jag och hälsar gärna på henne. Hon säger att jag bygger muskler och att vi är duktiga 😊 förra gången dansade jag med min matte vid sidan, men snart så har hon nog hittat en sadel som ligger skönt på min rygg. Då ska jag bära henne istället och vi kan göra samma övningar som vi gjort från marken.

Vi har tränat på alla krumelurer!

Som att flytta undan framdelen ( bakdelsvändning) det hjälper mig att bli mjuk i bogarna.

Vi flyttar undan bakdelen ( framdelsvändning) i början gjorde jag det runt en tunna, men nu kan jag göra det utan hjälp. Det gör att jag känner mig bättre i höfter, bakdel och länd.

Vi flyttar sidvärts ( skänkelvikning) uppför backen eller mot något.

Vi tränar på att korta och länga min kropp!Sussi säger att mitt dragspel blir bättre…. 😉

min kompis Demo tränar på samma saker.

Mitt mål är att bli lika stark i båda sidorna och att ha roligt.

Ha en skön sommar

Mvh Tenzing – Stall Stenbacken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: