Det magiska ordet…

I torsdags hade vi träning för Sussi. Som vanligt i grimma och rep 😁

Nytt för denna gång var att Eddie gick med equiband. Jag använder mig enbart av magbandet. Han är van att gå med det ett par gånger i veckan, men nu blev det första gången ihop med bommar. Torsdagens övning kommer jag att utföra en gång i veckan fram till nästa träningstillfälle för att göra en utvärdering.

Men helt klart kan vi säga att bukmuskulaturen fick jobba 😊.

Eddie har blivit mer och mer stabil, både i kropp och knopp. På köpet har han också fått en arbetsmoral. Det tycker jag är årets hittills mest positiva händelse 😁.Grodan som jag ser varje dag och lätt blir hemmablind på, gav Sussi en överraskning. Han går numera omkring i en ny kostym som han ännu inte riktigt hittat rätt i.

När han kom till mig 1 maj 2019 var han en slimmad liten räka med fula ojämna fötter, bogbladen var osymetriska och uppdragna samt att han hade en katastrofal balans. Plus lite annat kraffs.

Nu är hovarna mycket bättre, nästan som de ska vara. Bogarna är jämna plus att han har lyft upp sin manke. Han har fått mer djup i bålen och breddat sig i bröstpartiet. Och balansen är klart förbättrad!

Men att jobba med Grodans kropp har varit förhållandevis lätt även om det tagit tid. Problemen ligger mer i vad den lilla hästen bär med sig i sin mentala ryggsäck. Det är något vi kommer att få jobba med under lång tid. Han behöver få bli trygg och hitta sin comfort zon i allt nytt vi gör. Och faktiskt så är ju precis allt vi gör nytt för honom. Till och med hur man går från punkt A till punkt B blev nytt. Det är ju inte bara att det ska göras utan även hur det görs.

Första känslan när han kom hem var att det fanns en annan häst under den avstängda ytan. Och visst gör det. Alla delar är inte precis jätte trevliga eller önskvärda – men det är hans sätt att lösa det just nu. Men det finns såklart väldigt bra delar också, sådana som det är värt att utveckla vidare 😊. Han är en ambitiös liten kille som är väldigt osäker och känslig.

Sakta men säkert löser vi upp knutarna. Det magiska ordet är återigen; TID!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: