Att bara gå med hästen i ett snöre – hur kan det vara träning!?

Eddie blir 6-år i maj och nu hoppas jag att han har växt färdigt. Det har i alla fall inte hänt något markant den senaste tiden. Hur hög han är vet jag inte. Någon dag ska jag mäta honom. Men igentligen känns det bättre att inte veta 😳. Att han är för rund är jag medveten om och det ska trimmas till. Men det sker långsamt för han är inte redo för någon tuffare fettförbrännings träning ännu.

Rehabprogramet vi fick vid skadan i november är igentligen avklarat. Men jag anser att han missat så mycket kontinuitet i den uppbyggande träningen att vi kommer ägna hela 2020 att på nytt bygga upp kroppen i dess nuvarande form och detta enbart från marken. Att lägga tid på grunden kommer löna sig i längden.

Förra sommaren och en bit in på hösten så han vi en bit i det uppbyggande, men mest lade vi krutet på den mentala biten.

Eddie har alltid varit väldigt valpig, ofokuserad, osäker och varit väldigt mycket överallt och ingenstans. Att jobba med den mentala biten har gjort honom mer avslappnad. En spänd häst kan du inte lära någonting och den tar inte till sig träningen. Nu först har han landat såpass att träningen ger någonting.

Det finns en plan. Den är inte stämplad i sten utan väldigt flexibel, och den sträcker sig långt fram i tiden. För om det är någonting Eddie verkligen behöver så är det tid. Varje moment måste få ta den tid han behöver.

Men för att hålla oss här och nu så mixas träningen med styrka och koordination och fokus på att stärka länd och bakknän. Vi har lagt till att använda oss av ett equiband, och då endast magbandet. Han får dessutom gå med lite olika saker på sig för att finna avslappning även om det hänger saker och fladdrar runt kroppen. Han får även ha bett i munnen, även om vi gör det mesta med enbart grimma. Jag vill att han ska fungera med båda alternativen.

Inom kort införs tömkörningen igen och vi fortsätter utbildningen utifrån var vi står idag.

Men till största del tränas han i grimma och rep 😁. Det verkar för många vara väldigt märkligt och inte klassat som träning, men det fungerar faktiskt alldeles utmärkt. Det beror ju alldeles på hur du gör det och vad det är du vill uppnå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: