Träning!

Nu när det är lite annat som styr världen och Sverige då inklusive ridning och tävlings planeringen så får vi tänka om lite !

Vi lägger om och istället för tävling så får vi bygga på någon vecka till med träning .
Tur man är duktig på att vara flexibel i det mesta .

❤️

Ja här hemma på gården är det 12 hästar just nu .
Loppan som jobbar på inför treårs testet i juni . Det går sakta men säkert fram , hon är en energisk häst som vet vad hon vill så det får ta lite extra tid med vissa saker .
Vi jobbar fortfarande ca 3 dagar i veckan , longering med sadel vilket hon accepterar bra men måste nästan varje gång busa lite först genom lite hopp och skutt på Lina !
Vi har lagt till att hon vissa dagar får en bom ,vattenmatta eller liten grind att gå/hoppa över under tiden hon jobbar på lina. Kul tycker hon och bra för framtiden att vänja in vid olika hinder .
I inridningen har vi kommit upp på ryggen och där kunnat skritta på liten volt lugnt . Där emellan jobbar Vi nästan alltid över några bommar ibland L et som är vår favorit övning ,den Gör ofta heta hästar lugna .
Sen övar vi på halt före och över en bom så enkel övning som kan göras när som , till och från hagen eller vart man vill egentligen.

Loppan.

Löshoppning på ”borta plan ”har vi äntligen fått inplanerat oxå .

Lösdrift med lillsyrran i stor kuperad hage är bra för kondition och kroppen inklusive knoppen.

Systrar, Loppan och Selina.

Rödis jobbar på med att hålla sig lugn och stärka sig att kunna gå kort och samlad samt växla tempo utan att hetsa upp sig .
Vi har jobbat med bommar med olika avstånd emellan och på böjt spår ibland upphöjda ibland bara på marken . Bakdelsvändningar och skänkelvikningar har vi lagt till i veckoschemat .Det känns som det hänt en heldel positivt med henne nu , är mer vändbar och orkar jobba lugnare utan att ha så bråttom.

Rödis som hoppar bättre och bättre, felfri på årets första tävling.

Winnie känns underbart fräsch och fin i kroppen hon har fått ridits ut en heldel jobbat på galoppen och kondisen . Hon är helt fantastisk kan gå så kort fin galopp nu hålla takt och bära sig så fint när vi jobbar på ridbanan .

Min fina Winnie.

Sen har vi en försäljningshäst hemma Mascotte som är Rödis syster . Hon tar sig så bra , har lagt så många timmar på att bygga henne på samma vis som mina egna , det ger resultat och hon är fin i kroppen och börjar bli starkare och då hoppar bättre och bättre ,hennes mor har gått 145 och far 160 hoppning så kapacitet finns … kommer bli en riktigt fin fux tjej för den som köper !

Mascotte till salu.

Sen har jag köpt en ny fin häst som ni får en egen presentation av längre fram !!!

Här har vi henne, Zelma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: