Elma & Demo

Att få möjligheten att växa upp med djur av olika slag är fint. Vi har låtit Elma var med oss i stallet sen hon var riktigt liten. I början bar jag henne i bärselen, så hon fick klappa på hästarna och i bland fick hon följa med när vi tränade lite hemma på gården.

Så småningom fick hon sitta lite på Demo och rida små korta stunder på gården när jag höll i henne med händerna runt midjan.

Vi köpte ganska omgående en egen hjälm och en sele till Elma med ett långt band på ryggen. Säkerheten kändes nu mycket bättre. 

Från att hon dom första gångerna lutade sig mot min hand, till att börja hitta sin egen balans. Jag behövde bara ha bandet runt min hand som säkerhet om hon skulle tappa balansen.

Att få lära sig olika rutiner och sysslor ingår när man är tillsammans med djur. Respekt och kärlek ❤️ pyssel och mys

Demo får träna på att skritta sakta så Elma hinner få in rytmen i kroppen, dom var med på Pay and Jump i somras som ett roligt äventyr. Vi siktar på flera sådana i sommar.

När Elma växte ur selen så har vi istället tagit ett extra långt grimskaft som vi knyter som en säkerhets sele och det fungera riktigt bra att hålla i det utan att påverka hennes sits och balans. Vi låter henne sitta barbacka ibland och i sadel både med och utan stigbyglar.

Sussi ger oss flera små övningar för att hon ska bli en trygg liten ryttare och vi övar just nu på att smacka och säga Ptroo för att det så småningom ska bli Elma som bestämmer gångarterna. Det blir många start och stopp. Demo är en riktig gentleman och läromästare med ett stort tålamod. Hon får öva balans med att släppa en eller båda händerna.

Nu har lillebror Nils blivit så stor att han också får följa med i bärselen och hälsa på hästarna

Fortsättning följer  🤗

Stall Stenbacken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: