Nystart, eller omstart…

Det är ännu ett gäng dagar kvar av 2019, men snart är det slut. Just i år känns det extra bra med ett årsskifte. Jag ser det som en nystart. Jag lämnar 2019 utan saknad. Det har varit ett känslomässigt tufft år där jag tappade en bit av mig själv, all motivation samt blev ofokuserad, ostrukturerad och planlös.

Men vet ni!? Jag ser fram emot 2020. För äntligen tycker jag det är roligt igen 😁. Mina fina grabbar gör mig glad! Och kan vi komma framåt även om jag är på botten, så vad kan vi göra om jag är, om inte på toppen så i alla fall mer motiverad!?

I fredags var Sussi med mig när Eddie, 6 veckor efter skadan, hade en återkoll av veterinären. 6 veckor av boxvila, sjukhage och de sista dagarna korta promenader.

6 veckor är egentligen ingen lång tid, men jag lovar att de känts som en evighet! Jag mådde lite illa!

Resultatet då!?

En liten störning i rörelsemönstret men noll och ingen hälta! Helt oöm vid alla områden som för bara någon vecka sedan fick hästen att veva runt som en elvisp bara man tittade för länge. En häst som pyste över men ändå behöll fokus och lyssnade. Kan man bli annat än glad??? Ja, det kan man. Jag blev toktrött. Så in i bängen trött att jag var tvungen att sova en stund på eftermiddagen. Nära 2 månaders spänningar släppte 😏.

Men innan min kropp och hjärna tackade för sig så han vi göra en rehabplan för Eddie. Den är lång och innehåller ett återbesök till om ca 3 månader. Målen för 2020 är att kunna jobbas i alla gångarter och få bort den lilla rörselsestörningen som muskelskadan orsakat . Vi fokuserar på att jobba från marken och i töm, resten blir bonus!

När vi ändå var i farten så har även Grodan fått sin träningsplan. Eftersom han ska lära sig att använda sin kropp på ett annorlunda sätt får det ske i hans takt. Men grundplanen är klar och till en början blir även det från marken och i töm men så småningom ska det han lär sig tas med upp på ryggen.

Och inte minst så fick Eddie slippa sin sjukruta och gå tillsammans med sin kompis även fast större delen av hagen fortsatt är stängd.

Nu är jag pepp på att komma igång 😊

Kommentarer är stängda.

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: