Inte bara dressyr

Många tror att jag som dressyr ryttare bara tränar dressyr och rider på banan/ridhus. Men egentligen är dressyrridningen en väldig liten del av min ridning. När jag är mitt i en tävlingsperiod så tränar jag såklart mer dressyr. Under den här perioden rider jag dressyr för min tränare Fredrik en till två gånger i veckan och tränar programridning en gång i veckan för mamma.

Där emellan rider jag i skogen, gör som vanligt mina 100 halter. Tänker på att Sonja får gå i en lång låg form där hon får stretcha sin kropp. Är det något jag behöver träna extra på inom just dressyrbiten tex skrittpiruetter så tränar jag dom i skogen. Tränar även kondition, styrka och koordination i skogen. Skulle jag inte lägga upp träningen på det här sättet utan bara sitta och nöta på banan skulle Sonja snart gå sönder och dessutom skulle hon tycka det vara jätte tråkigt.

De perioder Sonja ska vila så ställer jag aldrig av henne helt utan hon får istället ridas ut i skogen och bara göra lösgörande arbete. Sånt som gör att hon håller sig mjuk smidig och glad. Skulle jag ställa av henne helt blir hon alldeles för stel i sin kropp. Det är dessutom en häst som inte mår bra av att inte få röra sig rent psykiskt.

Jag är väldigt tävlingsinriktad och vill verkligen komma så högt i klasserna som jag kan men det allra viktigaste för mig är att Sonja mår bra och ska tycka att det är lika kul som mig att tävla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: