Stall Stenbacken

Vila och återhämtning är viktigt för både oss och hästarna. Tenzing och Trigger har vilat en vecka hos goda vänner när vi varit borta. Demo och Petter har varit hemma på gården och tränats av Tove och Anna. Nu är alla hästar hemma igen och vi har börjat träna igen.

Nu har vi lagt till ridning i träningen. Trigger har tt mer energi nu när jag rider. Han börjar förstå skänkeln och känns mycket stadigare och starkare. Planen är att rida uppbyggande övningar 1 ggr/v och rida ut i skogen 1 ggr/ v. Däremellan ska han köras ett lätt pass och ett tuffare per vecka. Målet är att han ska kvala snart och hoppas han är redo för start framöver.

Tenzing ska också börja ridtränas mellan träningspassen i vagn. Först lite lätta övningar på gården, därefter i skogen. Han behöver bygga mer överlinje och rumpa, så vi kommer bla att klättra i skogen och varannan gång uppbyggandeträning med bommar.

Jag själv behöver träna upp konditionen rejält, så det blir att ta fram cykeln och kämpa på! Mitt mål är att rida intervaller på rakbanan inne på travet. Men då behövs både kondition och mod.

Annars så finns det många duktiga Monté ryttare att fråga!!  Vi får se vad som händer… ett av målen är att kvala Tenzing till Monté.

Demo och Stina har varit med på Pay and Jump i Järbo. Han tyckte det var jätteroligt att prata med alla andra hästar och var riktigt piggelin, han skötte sig jättebra när Stina red över bommarna. Vi siktar på att vara med igen mot hösten.  Demo tränas i vagnen regelbundet och han älskar att få bära barnbarnet Elma på sin rygg ❤

Nu har Demo hunnit vara med några gånger som PT till Tenzing och han blir mer och mer cool med allt som händer på en travbana. Han är en pärla att åka med och han gör Tenzing lugn och avstressad.

Mer om Tove och Petter kommer i ett eget inlägg framöver.

Stall Stenbacken önskar er alla en skön sommar ☀️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: