Ny kille i teamet!

Den 1 maj var jag en tur till Märsta och hämtade hem en ny familjemedlem.

Det hände lite hastigt och lustigt så där som mina hästaffärer ofta gör 🙄.

”Grodan” är en 7-årig vbl valack som i princip gick ur träning i samma veva han klev på släpet för att följa med mig hem.

Vi känner inte varandra men av det jag hittills märkt så är han en riktigt trevlig prick. En del små skavanker finns i bagaget, men inga stora saker. Anledningen till att han gick ur träning är en halsoperation som inte blev 100% lyckad. Han känner av den vid max prestation och då fick han lägga tävlingsskorna på hyllan.

Han är oxå, som de flesta travhästar från stora stall, ganska osmidig i sin kropp.

Det där med att böja sig i bålen är för honom rätt obegripligt. Inte speciellt märkligt då det inte är så han är tränad, men det ska det så småningom bli ändring på.

”Grodan” är enligt uppgift 160cm över havet vilket jag måste kontrollera om det kan stämma. Han känns mindre. Det är nästan som att ha en ponny 😁. Eller så är mina mått om normala hästar något störda efter att ha fått en Eddie som blev en jättehäst på alla vis 🙈.

Hittills har iaf min ponny på nära 160 cm gått små promenader för att vi ska lära känna varandra.

Vad det ska bli av ”Grodan” kan jag faktiskt inte svara på idag. Jag tänker att det visar sig. Han ska ha blivit riden någon gång och han ska vara trevlig att köra. Men vi får se. Först ska han smälta in i familjen och slussas in i den uppbyggande träningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: