Mental träning

I detta inlägg tänkte jag skriva lite om mental träning och hur viktig den egentligen är både för häst och ryttare.

Jag gick på min första mentala träning för ung 2 år sedan och då var det helt nytt för mig. Min tränare rekommenderade att jag skulle börja med mental träning för att kunna slappna av när jag tävlade. Innan var jag så fixerad över att allt skulle vara perfekt och var det inte det så höll jag nästan på att bryta ihop. Jag analyserade mig själv och hur jag red så istället för att rida så bra jag kunde blev det en sån otrolig spänning vilket naturligtvis påverkade min häst och hela mitt team. Resultaten blev också mycket sämre och eftersom jag har en känslig häst så visade hon på alla sätt och vis att min spänning överfördes på henne. Jag fick då rådet av min tränare att gå på mental träning vilket jag också gjorde. Det blev en total vändning i min ridning och resultaten började sakta men säkert bli bättre då även Sonja fick en bättre upplevelse på tävlingsbanan när jag var lugn. Istället för att tänka på resultat och på att tävla, tävla, tävla gick jag in med den inställningen att jag var ute för att träna på att tävla och att ge Sonja en sådan trevlig upplevelse som möjligt.

Den mentala träningen hjälpte mig även i vardagsträningen då jag började lyssna mer på hur mina hästar var för dagen istället för att allt måste vara perfekt jämt. Det här gjorde mig till en mer avslappnad ryttare och jag fick en mjukare sits. Innan den mentala träningen spände jag mig och naturligtvis blev min häst också spänd.

Det här är naturligtvis väldigt viktigt när du tävlar. Men extra viktigt är det i den uppbyggande träningen där du måste vara i balans både fysiskt och psykiskt för att få en balanserad, rakriktad och smidig häst.

Så till alla er som känner att det kanske finns för mycket spänning i eran ridning så rekommenderar jag er till att ta hjälp av en mental tränare.

Systrarna Hartmann

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: