Våran resa till hit

 

För cirka två år sedan var första gången jag såg Zigge. När jag satt upp på honom så var det som om jag och Zigge var menade för varandra. Både jag och min mamma ( Ingela ) föll direkt för honom.

Jag var så glad när vi lastade in Zigge i transporten. Att den här fina hästen skulle bli min. Men det var ingen rolig resa hem! Zigge var jättestressad och stod och sparkade i varje liten sväng. Jag kommer ihåg så väl att vi kröp fram i varje sväng, men ändå stod han och spraka. Han var väldigt pigg och stressad när han kom hem till oss. Det tog tid innan han hittade förtroende för oss alla. Än idag har han svårt att slappna av med vissa människor.

Efter åtta månader var vår första start. Det blev en clear round och jag var jätte nöjd.

Men mot julen 2017 blev Zigge rejält halt. Jag var helt förkrossad när jag såg honom halta så. Veterinären sa att det var ingen bra prognos och att dom inte visste om Zigge skulle bli bra. Zigge hade fått en inflammation i kronleden på framhovarna. Jag levde på hoppet om att min Zigge skulle bli bra igen. När vi åkte in för fjärde gången var inflammationerna läkta, men veterinären sa att vi måste vara försiktig med den här hästen om han skulle hålla.

Zigge skulle få tid på sig att läka helt och han fick även speciella skor på fram i samråd med specialist hovslagare.

Mamma som alltid blir så orolig när hästarna är sjuk kände att här behövde vi ha hjälp när vi skulle lägga upp Zigges träning för att han skulle hålla. Hon tog kontakt med Susanne Widner och det var nu vi kom i kontakt med den uppbyggande träning som gör att Zigge idag är den tävlingshäst han är.

När Zigge var helt frisk gjorde jag om min träningsplan, bytte hopptränare och började rida mer dressyr och uppbyggande.

Det är de bästa valet jag någonsin har gjort och det är också anledningen att Zigge faktiskt lever och inte är utdömd.

Under 2017 har vi tagit placeringar i både dressyr och hoppning med fina rundor och procent. Zigge har aldrig varit så fin. Han är nu inte alls stressad, utan han är lugn och trygg i mig och sin miljö. Nu hopptränare jag för Lotta Backlund som jag tycker har väldigt bra övningar med mycket teknik och markarbeten. Tävlar gör jag nu på 1m och LB dressyr, men till nästa år blir det LA dressyr och 110cm hoppning. https://nouw.com/systrarnahartmann

https://www.instagram.com/claraharrtmann/

Se vår resa fortsätta……

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: