Höstplanering och uppnått mål!

Augusti var en månad där mycket hände samtidigt. Inte bara med mina hästar utan även på gården.

I augusti hade vi även MälarRacet. En två dagars tävling i sportkörning som arrangeras av Driveandride Mälardalen på vår anläggning. Några dagar före och efter tävlingen fick mina hästar en paus, jag hade fullt upp ändå. Suget efter att själv få tävla blev inte mindre…😁

Något annat som hände i augusti var att jag började rida igen. Jag som inte alls haft något som helst sug efter att sitta på en häst rider nu ett par gånger i veckan. Och det är faktiskt roligt 😁

Om mindre än två veckor är det dax för träningshelg igen och sen kommer det förhoppningsvis rulla på med en helg i månaden. Det passar mitt tänkta upplägg med till största del ridträning under vinterhalvåret att ha en mer intensiv helg med körträning och ett par pass att träna i vagn mellan gångerna.

Något jag insett att jag saknar är att åka iväg och rida så som jag gjorde förr med Monzan. Jag har igentligen ingen anledning att åka någonstans för det mesta kan jag träna på hemmaplan. Men miljöombyte är bra både för hästen och för min motivation så förhoppningsvis kan jag göra det framöver när Grodan är mer riden.

Med Eddie har jag nått vårt stora mål för året. Han behövde gå ner i vikt och det ordentligt. Sedan april har han tappat de stora kuddarna med fett och börjar bli riktigt fin i kroppen. Han gick från fet till tjock och är nu i något överhull. Vi har några kilon till att skala av 😄. På bilden är han fortfarande i tjock stadiet.

Vi har hittat en lagom träningsdos som han klarar av och där ska jag ligga kvar tills allting känns stabilt. Hur vi går vidare sen är än så länge ett oskrivet blad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: