Here we go!

Efter några veckor med försiktig igångsättning vid hand är Grodan igång och tömkörs ett par gånger i veckan. Vi jobbar enbart i skritt med blandat koordination och styrka. Grodan jobbar som bäst när jag är nära. Så fort jag släpper ut på för mycket töm blir han lite osäker och frågande. Så en del av träningsbiten är även att få honom bekväm när jag befinner mig längre bort. Nyligen hittade vi ett sätt att kunna jobba med travövergångar, så det har vi lagt till i veckoplaneringen.

Det har hänt mycket positivt med Grodans framhovar sedan jag valde att ta av han skorna. Han har fått mer rörelse i ffa höger framhov och hovarna börjar få en bättre form. Nu är det ju inte så enkelt som att bara rycka skorna och tro att hästen funkar barfota. Det tar några månader med ganska täta verkningsintervaller innan du har det färdiga resultatet. Men med is i magen så är jag övertygad att det var det bästa valet för hans fötter. Med det sagt är det inte hugget i sten att han alltid kan gå barfota. Allt är inte svart eller vitt. Just nu är det de bästa och resultatet märks även  i hans kropp.

Eddie aktiveras efter dagsform. Oavsett om han någonsin kommer att kunna ridas igen så är han en go och rolig kille och förtjänar verkligen en riktig chans att långsamt byggas upp. Allt måste ske i hans takt! Och visst går det framåt om än väldigt långsamt. Nu jobbas han vid hand några dagar i veckan, bla med equiband.

I veckan är det dags för tandkontroll och efter det är planen att öka intensiteten samt att jobba på töm. OM det går att rida honom igen så ska han vara väl förberedd både kroppsligt och mentalt och han kommer att ridas in på nytt.

Att bygga upp sina hästar från marken ser jag enbart som positivt. Det gäller alla hästar men eftersom travhästen ligger mig varmast kring hjärtat så skulle jag vilja påstå att där har du mycket att vinna på att lära hästen att hitta sin egen balans och kunna koordinera sin kropp utan att någon sitter på och stör. Som bonus får du även en kommunikation med din häst som sedan kan tas med upp på ryggen, eller vad ni än vill göra. Tömkörning är ett utav alternativen från marken. Men du kan göra massor av träning i en enkel grimma.

Och som slutkläm så får jag presentera Doris. Ett 10-årigt swb sto som tränat uppbyggande under en längre tid, dock inte med mig. Det är igentligen min sambos häst men en del av träningsbiten har nu hamnat på mig. Doris och jag har väl inte direkt klickat med varandra någonsin, hon har dock bott här i 9-år. Vi har en relation där vi tål varandra i en lagom dos. Kanske är vi för lika!? Det tycker i allafall både Sussi och min sambo, själv känner jag inte att jag delar deras åsikt 🙄.  Steg ett i vår ”nya” relation startade för någon vecka sedan och vi fokuserar just nu på avslappning, både kroppsligt och mentalt. Utan den kommer vi ändå ingenstans 😊.

Stall Ingelsta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: