Tove och Petter Pan

  För ungefär 4 år sen när vi var på Oviken där fixade pappa så att jag och min lillebror fick köra en varsin shetlandsponny. Jag kände då att de var hästar som jag ville hålla på med.
2015 gick jag en licenskurs på Gävletravet.

Den första hästen jag tävlade och körde hette Carneol, honom lånade vi. Eftersom att ägaren såg att Carneol fick startförbud hela tiden vi tävlade, hon tyckte också att han var för mager. Pappa hörde de varje gång utav ägaren vilket då ledde till att vi fick lämna tillbaka honom.

  2016 hade jag fortfarande kvar intresset för häst men det hade minskat, vi valde ändå att åka och kolla på häst. Familjen som åkte och kollade på hästarna fastnade för två hästar, ett sto och en valack. Vilket då ledde till att vi köpte två hästar, Petter Pan och Brunkulla. Dem var 1 och 4år.

Stoet åkte in på inkörning direkt och valacken åkte in på inkörning året därpå.

2017 var Petter på inkörning och under tiden kände jag att hästarna kanske inte var något för mig.

Men efter ett år så kom mitt intresse mer och mer tillbaka.

  2018 har jag inget själv upplägg på hästen utan pappa fick då säga till när jag skulle åka ut och hur jag skulle köra, jag körde då när han sa till mig och körde det han sa.

Jag började då också att tävla under tiden, jag gick in till hästen så jag kunde koppla bort allt annat och fokusera på hästen istället.

 I november så flyttade jag och Petter till Stallstenbacken till Lena och Anders, jag fick då lägga upp min egen träningsplan, i början så körde jag bara som träning. Eftersom de var det jag hade lärt mig var det bästa för hästen.

Men jag började inse mer och mer att jag inte kunde träna rumpa med honom på körningen så då behövde jag Sussies hjälp. Petter byggde bakdel bra med Sussies hjälp och uppbyggande övningar.

Den stora förändringen är att han kommer fram till mig i hagen och vill göra saker. Han är pigg och glad och trivs med träningen.

Vid behov får han behandling med massage och magnet mm.

Upplägget som jag har nu är 1 eller 2 gånger köra i veckan, 1 gång markträning och en gång ridning på helgen med hjälp av min kompis när jag inte tävlar.

Upplägget den veckan jag ska på tävling är 1 gång körning och 1 gång markträning för att han inte ska bli så het på banan. Tävlingarna som jag har varit på när jag har haft det här upplägget har gått bra då jag har kommit 1 första tävlingen och 2 a på andra tävlingen. Har också kunnat sänkt hans rekord varje gång med hjälp av träningen som jag har i dagens läge.

En häst är som en bästa kompis: alltid där för att stötta dig och göra livet värt att leva.

Nu har jag och Petter fått börjat på en ny kula och nu taggar vi inför tävlingen på söndag.

Tack till alla som har gjort detta möjligt🐴

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: